S kræver skrappere regler efter busulykke


S kræver skrappere regler efter busulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne kræver, at justitsministeren griber ind over for busselskaber, der slækker på sikkerheden. Ifølge politiet sker det på op til hver tredje bus

Der skal nu slås hårdere ned på busselskaber, der ikke har styr på sikkerheden. Det mener Socialdemokraterne. Partiet vil have justitsminister Brian Mikkelsen (K) til at gribe ind over for de busselskaber, der ikke overholder reglerne, når danskerne ruller på ferie i udlandet.

Udmeldingen kommer efter, at en dansk bus i sidste uge forulykkede i Tyskland. Politiet har efterfølgende vurderet, at op til 30 procent af langturs busselskaberne ikke følger gældende regler. Der er blandt andet problemer, når det gælder overholdelse af hviletidsbestemmelserne og overtrædelse af reglerne for det apparat, der registrerer, hvor længe en chauffør har kørt.

- Hvis den vurdering, som de ansvarlige i systemet kommer med, holder vand, så må ministeren redegøre for, hvad der sker i hans system. Så fungerer reglerne og kontrollen jo slet ikke, siger Socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke.

Han vil nu bede Brian Mikkelsen komme med en redegørelse af problemets omfang.

- Vi vil have et løsningsforslag, der rammer vognmændene. Det er helt tydeligt, at de nuværende regler slet ikke er stramme nok, når der bliver svindlet med sikkerheden på hver tredje bus, siger Magnus Heunicke.

Lørdag kørte en dansk bus med elever, forældre og pædagoger fra en københavnsk institution galt i Tyskland. Tre personer mistede livet, og mange blev kvæstet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Brian Mikkelsen. Han holder vinterferie.

S kræver skrappere regler efter busulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce