S glæder sig over ministerskift


S glæder sig over ministerskift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For den afgående miljøminister var posten blot et led i karrieren, mener Socialdemokraterne, der ser frem til samarbejdet med Karen Ellemann.

Socialdemokraterne er mildt sagt ikke kede af, at Troels Lund Poulsen (V) forsvinder som miljøminister.

- Det er åbenlyst, at hans hjerte ikke har banket for miljøet. Det har været en karrierepost, han har administreret, og nu er han så kommet videre, siger miljøordfører Mette Gjerskov.

Landbruget har fyldt alt for meget i regeringens miljøpolitik, ikke mindst i Grøn Vækst-pakken, mener hun.

- Det bliver en stor udfordring for den ny minister, Karen Ellemann, for hun skal kæmpe mod hele landbrugstoppen, nu hvor Henrik Høegh hentes ind som fødevareminister, siger Gjerskov med henvisning til Høeghs mangeårige baggrund i landbrugets organisationer.

- Vi bliver slæbt for EU's domstol for misrøgt af den danske natur, der er gift i drikkevandet, og Grøn Vækst er helt skæv, siger S-ordføreren.

Hun betegner Karen Ellemann som en sympatisk og kvik politiker, der dog "tilsyneladende ikke er belastet af viden eller interesse for miljøområdet".

- Jeg havde jo drømt om at få en minister, hvis hjerte bankede for det grønne miljø. Men det er måske for meget forlangt, at Venstres folketingsgruppe skulle kunne levere sådan én, siger Mette Gjerskov.

Hun forudser dog, at den ny miljøministers embedsførelse i mindre grad bliver styret af spin end forgængerens - en henvisning til Troels Lund Poulsens lækkede "mediedrejebog", der siger, at én dårlig nyhed altid skal pakkes ind i to gode.

S glæder sig over ministerskift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce