S fortsat i stampe efter formandsskift


S fortsat i stampe efter formandsskift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formandsskiftet hos Socialdemokraterne har ikke givet bonus i form af ny styrke til det gamle arbejderparti hos vælgerne.

I en ny meningsmåling, som Catinét Research har foretaget for Ritzau, står partiet fortsat i stampe på et niveau et pænt stykke under det et år gamle valgresultat. Samtidig holder VK-regeringen fast i det flertal, som vælgerne gav den sammen med Dansk Folkeparti.

Socialdemokraterne står til 26,8 procent af stemmerne i meningsmålingen, der er foretaget med telefoninterview af 1180 personer i dagene 9.-14. december. Heraf var 19 procent i tvivl om, hvilket parti de ville stemme på.

Dermed er partiet lidt svækket i forhold til meningsmålingen, der blev offentliggjort 23. november, og Socialdemokraterne mangler 2,3 procentpoint i forhold til valgresultatet. Det svarer til en tilbagegang på tre mandater til 49.

Med 32,8 procent er Venstre lidt styrket i forhold til november, og partiets vælgerstøtte er 1,5 procentpoint højere end valgresultatet. Det svarer til et mandattal på 60 - fire flere end i folketingsvalget.

Den konservative regeringspartner holder skansen med 8,7 procent (et minus på 0,3 procentpoint) og står uændret til 16 mandater. Dansk Folkeparti må med 11,5 procent notere et minus på 1,0 procentpoint i forhold til sidste måned, men må kun afgive et enkelt mandat. Tilsammen kan regeringen og DF mønstre 97 mandater i Folketinget mod 93 i dag.

S fortsat i stampe efter formandsskift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce