S-borgmestre beskyldes for at sabotere aftale


S-borgmestre beskyldes for at sabotere aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalordfører Erling Bonnesen (V) retter skarpt angreb på KL før afgørende forhandlinger i dag

Socialdemokratiske borgmestre forsøger at sabotere en økonomi-aftale mellem regeringen og kommunerne, lyder anklagen fra det fynske folketingsmedlem, Erling Bonnesen (V).

- Ritt Bjerregaard i København, Nicolai Wammen i Århus og andre bryder en gammel konsensustradition og gør kommunalområdet til en landspolitisk slagmark. Ritt Bjerregaard og Wammen var skyld i, at den seneste udgiftsramme blev brudt, siger Erling Bonnesen, der er kommunalordfører for Venstre.

- Tag ansvar

Bonnesen, tidligere borgmester i Broby og tidligere medlem af Kommunernes Landsforenings (KL) bestyrelse, advarer KL's topforhandlere før dagens forhandlinger om næste års økonomi.

- Jeg opfordrer borgmestrene til at tage ansvar. Smider man ansvaret fra sig, så kan man ikke næste år sige, at nu vil vi gerne være med igen, siger Bonnesen.

Formand for KL er Bonnesens partifælle, Erik Fabrin, som i spørgsmålet om økonomien er på linje med S-borgmestrene. Men Bonnesen skåner Fabrin for det tunge skyts.

- Det er KL's bestyrelse, der skal skifte kurs og få enderne til at mødes, sådan som vi gjorde i min tid i KL, siger Erling Bonnesen.

Efter Bonnesens mening savner borgmestrenes jamren ethvert grundlag. I regeringens oplæg til en aftale vil kommunerne få penge nok. De kommuner, der allerede nu lægger op til store bespareser og ringere service, er for dårligt ledet, mener han.

- Det er mange penge at hente, hvis man effektiviserer driften, og det er der heldigvis mange kommuner, der har fundet ud af, siger Erling Bonnesen, som afviser, at regeringen har skruet forventningerne i vejret ved at stille en kvalitetsreform til samlet 50 milliarder kroner i udsigt.

- Det blev sagt klart, at pengene kommer i den takt, som samfundsøkonomien kan bære, siger Bonnesen.

S-borgmestre beskyldes for at sabotere aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce