Hvert andet socialdemokratiske byrådsmedlem på Fyn mener, at deres parti fører en for stram flygtningepolitik

I det socialdemokratiske bagland er der langt fra opbakning til partiets stramme kurs i flygtningepolitikken. Hvert andet fynske byrådsmedlem mener, at partiet er gået for langt. Det viser en rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget.

Blandt kritikerne af partiets linje er partiets borgmesterkandidater i Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg Kommuner, Hans Stavnsager, Kasper Olesen og Vibeke Ejlertsen.

De tre angriber især, at der skal gå tre år før, der kan ske familiesammenføring mod hidtil ét år.

- Skal det lykkes at integrere flygtninge i det danske samfund, skal vi have hele mennesker ud af dem. Det får vi ikke ved at skille familier i tre år. Det samme gælder, hvis de skal tilbage og være med til at bygge deres hjemland op, siger den socialdemokratiske frontfigur i Kerteminde, Kasper Olesen.

Partiets borgmesterkandidat i Faaborg-Midtfyn, Hans Stavnsager, peger på, at stramningen er på kant med FNs børnekonvention.

- Og det er et afgørende brud med, hvad vi som parti tidligere har stået for, siger han.

I Nyborg er den socialdemokratiske spids Vibeke Ejlertsen privat netværksfamilie for to syriske mænd.

- Den ene af dem har ikke engang set sit yngste barn. Det er stærkt kritisabelt først at lade dem se hinanden efter tre år, siger hun.

Hun erkender, at flere familiesammenføringer kan belaste kommunekassen.

- Derfor er det så afgørende, at staten i højere grad end nu dækker de udgifter, der følger med, og jeg så gerne, at socialdemokraterne på Christiansborg gik mere i offensiven for at få tilført penge til kommunerne, siger hun.

Socialdemokraternes udlændingeordfører Dan Jørgensen forsvarer stramningerne.

- Det er ikke, fordi vi synes, at det er sjovt eller nemt. Vi er ved at blive løbet over ende som land, fordi antallet af mennesker, der kommer hertil, simpelthen er for højt. Det er nødvendinge stramninger for at kunne opretholde vores velfærd og hjælpe de mennesker, der kommer, siger han.

  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
23
Protest mod asylpolitik: Fynsk kommunalpolitiker forlader Socialdemokraterne

Protest mod asylpolitik: Fynsk kommunalpolitiker forlader Socialdemokraterne

7
SF'er: Partihoppere bør overveje deres plads i byrådet

SF'er: Partihoppere bør overveje deres plads i byrådet

Afhoppet socialdemokrat: S svigter integrationen