S-bagland: For stram flygtningepolitik

Den socialdemokratiske borgmesterkandidat i Faaborg-Midtfyn, Hans Stavsager, bryder sig ikke om, at Socialdemokratiet støtter, at der skal gå tre år før, der kan ske familiesammenføring af flygtninge.
Foto: Laust Jordal

S-bagland: For stram flygtningepolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvert andet socialdemokratiske byrådsmedlem på Fyn mener, at deres parti fører en for stram flygtningepolitik

I det socialdemokratiske bagland er der langt fra opbakning til partiets stramme kurs i flygtningepolitikken. Hvert andet fynske byrådsmedlem mener, at partiet er gået for langt. Det viser en rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget.

Blandt kritikerne af partiets linje er partiets borgmesterkandidater i Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg Kommuner, Hans Stavnsager, Kasper Olesen og Vibeke Ejlertsen.

De tre angriber især, at der skal gå tre år før, der kan ske familiesammenføring mod hidtil ét år.

- Skal det lykkes at integrere flygtninge i det danske samfund, skal vi have hele mennesker ud af dem. Det får vi ikke ved at skille familier i tre år. Det samme gælder, hvis de skal tilbage og være med til at bygge deres hjemland op, siger den socialdemokratiske frontfigur i Kerteminde, Kasper Olesen.

Partiets borgmesterkandidat i Faaborg-Midtfyn, Hans Stavnsager, peger på, at stramningen er på kant med FNs børnekonvention.

- Og det er et afgørende brud med, hvad vi som parti tidligere har stået for, siger han.

I Nyborg er den socialdemokratiske spids Vibeke Ejlertsen privat netværksfamilie for to syriske mænd.

- Den ene af dem har ikke engang set sit yngste barn. Det er stærkt kritisabelt først at lade dem se hinanden efter tre år, siger hun.

Hun erkender, at flere familiesammenføringer kan belaste kommunekassen.

- Derfor er det så afgørende, at staten i højere grad end nu dækker de udgifter, der følger med, og jeg så gerne, at socialdemokraterne på Christiansborg gik mere i offensiven for at få tilført penge til kommunerne, siger hun.

Socialdemokraternes udlændingeordfører Dan Jørgensen forsvarer stramningerne.

- Det er ikke, fordi vi synes, at det er sjovt eller nemt. Vi er ved at blive løbet over ende som land, fordi antallet af mennesker, der kommer hertil, simpelthen er for højt. Det er nødvendinge stramninger for at kunne opretholde vores velfærd og hjælpe de mennesker, der kommer, siger han.

S-bagland: For stram flygtningepolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce