S afviser direkte borgmestervalg


S afviser direkte borgmestervalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Populisme", lyder det fra Socialdemokraterne til forslag fra DF om, at landets borgmestre fremover skal vælges ved direkte valg.

Socialdemokraterne anklager Dansk Folkeparti for "populisme", når VK-regeringens støttepart nu kræver direkte borgmestervalg. Kravet kommer efter efterårets kommunalvalg, hvor borgmestrene i en række kommuner blev valgt efter kup på kup, og hvor forudindgåede politiske aftaler i flere tilfælde viste sig ikke at være det papir værd, de var skrevet på.

Selv om Socialdemokraternes kommunalordfører, Rasmus Prehn, erkender, at forløbet omkring konstitueringerne i mange tilfælde ikke var kønt, så er Dansk Folkepartis forslag dog ikke løsningen.

- Det er ren populisme, som ikke løser nogen problemer. Hvis man tror, at et direkte borgmestervalg kan løse konstitueringsproblemerne i fire uger, så er prisen at man risikerer problemer de følgende fire år, fordi borgmesteren vil ét og et flertal i byrådet noget andet. I stedet for de nuværende fire uger til at lave konstitueringen, så kan man dog forkorte den periode til en uge, så kan vi i det mindste få det overstået hurtigere. Det er en pragmatisk og effektiv måde at løse problemet på. Der er ikke behov for en forhastet og dyr kommission, siger Rasmus Prehn.

S afviser direkte borgmestervalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce