S afviser Radikales reformkrav


S afviser Radikales reformkrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterløn og dagpenge røres ikke i en S-ledet regering. Det siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, som afviser Radikales reformkrav.

De Radikale kan skyde en hvid pind efter at fjerne efterlønnen eller halvere dagpengeperioden til to år, hvis Socialdemokraterne vinder magten ved næste folketingsvalg.

Det fastslår Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, som vender tommelfingeren nedad til De Radikales krav. Disse skal forbedre de offentlige finanser med 30 milliarder kroner. De Radikales forslag kræver, at unge under 30 år skal arbejde, indtil de fylder 70 år, mener han.

- Det kommer ikke til at indgå i regeringsprogrammet, at vi skal afskaffe efterlønnen eller halvere dagpengeperioden, siger han.

I stedet vil Socialdemokraterne og SF skaffe fem milliarder kroner i offentligt overskud årligt ved deres skatteudspil. Dette hæver prisen på cigaretter, usunde fødevarer og slik, lukker skattehuller og stopper aktiespekulation. Desuden kommer S-SF inden folketingsvalget med et forslag til offentlige reformer, påpeger Henrik Sass Larsen.

- Den økonomiske situation er ikke, så vi bare står i nærheden af afgrundens rand. Vi skal justere, så vi kan klare det med mindre drastiske metoder end at fjerne efterlønnen, siger han.

Han frygter ikke, at De Radikale vil stå uden for en S-ledet regering uden reformer, selv om partiet har en stående invitation.

- Det er helt op til De Radikale selv, om de vil være med i en S-ledet regering, hvis der kommer et nyt flertal, siger Henrik Sass Larsen.

Han afviser De Konservatives krav om offentlig nulvækst, men ønsker en årlig vækst på 1,8 procent.

S afviser Radikales reformkrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce