Man kan holde folketingsvalg på tre uger, og så kan man også holde afstemning om de danske EU-forbehold på den tid, mener Helle Thorning-Schmidt. DF er kritisk.
Under en måned kan være nok til at få en grundig debat om de danske EU-forbehold. Det siger Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, der peger på, at man kan afholde folketingsvalg med helt ned til tre ugers valgkamp.

- Det kan man med folketingsvalg, og så kan man også med EU-forbeholdene, sagde hun som svar til Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, under Folketingets afslutningsdebat i dag.

Kjærsgaard ville have svar på spørgsmålet om, hvad ordentlig tid til en debat og en folkeafstemning er på baggrund af, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i sin tale siger, at regeringen i begyndelsen af august vil tage stilling til, hvornår og hvordan en folkeafstemning om de danske EU-forbehold bedst kan finde sted.

Socialdemokraterne har advaret imod en for hurtig folkeafstemning, hæftede Kjærsgaard sig ved. Og efter at Helle Thorning-Schmidt satte tid på, ville finansordfører i DF Kristian Thulesen Dahl have hende til at trække udtalelsen tilbage. Det gjorde Thorning-Schmidt ikke.