S: Thornings fravær i Fælledparken er fast procedure

Helle Thorning-Schmidt i Fælledparken sidste år - hvor kommunalvalget ikke lurede lige om hjørnet.
Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

S: Thornings fravær i Fælledparken er fast procedure

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fast procedure, at Thorning holder sig fra Fælledparken før kommunalvalg, siger S. Hun var der dog i 2009.

Der er intet usædvanligt i, at Socialdemokraternes formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt, holder sig væk fra venstrefløjens største fest i Fælledparken, når der er kommunalvalg lige om hjørnet.

Sådan lyder Socialdemokraternes forklaring på, at Helle Thorning i år overlader den store scene 1. maj i Fælledparken i København til byens overborgmester, S-næstformand Frank Jensen.

- Det har været sådan, at både i 2005 og 2009, at man har overdraget den store scene til overborgmesterkandidaten. Så det er efter en fast skabelon, vi kører her, siger Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby.

- Der har bare været den tradition, at man i kommunale valgår har sprunget Fælledparken over og er taget ud i landet, siger han og afviser, at Thornings fravær skyldes den blæst, der er om både partiet og statsministerens egen person.

Nu er det bare sådan, at Helle Thorning rent faktisk talte i Fælledparken i 2009. Det viser et klip på YouTube fra den socialdemokratiske ungdomsafdeling, ligesom både Ritzaus Bureau og Altinget i 2009 beskrev Thorning-Schmidts tale i Fælledparken det år.

Da Ritzau ringer Lars Midtiby igen og spørger ham til videoen af Thorning i Fælledparken i 2009, siger han:

- Det, jeg lige har fået ind nu her, er, at der var et eller andet sidearrangement, siger han.

- Det skal jeg beklage. Hun taler til sådan et side-arrangement med DSU klokken 18.40. Så på den måde har hun talt i Fælledparken. Ikke til det store arrangement som hovedtaler, men til et sidearrangement, siger han.

- Nu skal jeg nødig lægge hovedet på blokken mere, men i vores interne program stod det ikke, så jeg går ud, at det er noget, der er kommet ind til sidst, siger Lars Midtiby om Thornings 1. maj-tale i 2009.

- Det er jo bare vores valg, at hun ikke har talt på den store scene, og vi synes, det har fungeret godt, at hun er taget direkte ud i landet. Det er jo ikke sådan, at man ikke kunne forestille sig, at hun må ikke tale, forklarer partisekretæren.

S: Thornings fravær i Fælledparken er fast procedure

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce