S: Sundhedsministeren er utroværdig


S: Sundhedsministeren er utroværdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen, anklager sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for utroværdighed i spørgsmålet om ventelister til behandling på sygehus. Det sker, efter at Ugebrevet Mandag Morgen sætter spørgsmålstegn ved effekten af regeringens milliardinvesteringer i kortere ventelister på sygehusene.

Ifølge hidtil hemmeligholdte fortrolige tal, der bygger på en anden opgørelsesmetode end regeringens officielle tal, er ventetiden kun faldet med cirka to uger.

- Det sår tvivl om troværdigheden omkring alle de udmeldinger, der har været om ventelisterne. Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har i foråret i stort opsatte annoncer fortalt, at ventetiderne er faldet, hvorefter det viser sig, at det bygger på nogle opgørelser, der er helt anderledes end dem, den forrige regering benyttede sig af. Det er ret utroværdigt, siger Sophie Hæstorp Andersen til Ritzau.

Ifølge regeringens egne oplysninger er ventetiden faldet med seks-syv uger, men hidtil hemmeligholdte tal, som Ugebrevet Mandag Morgen omtaler, er ventetiden kun faldet med cirka to uger. Og ser man på årsgennemsnittet for samtlige planlagte operationer, var VK-regeringens indsats i sit første leveår stort set ikke til at måle. De 103 dage, der var den gennemsnitlige ventetid i Nyrup-regeringens sidste år, blev det følgende år kun reduceret til 100 dage.

S: Sundhedsministeren er utroværdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce