S: Skattereform øger krise i yderområder

Udkantsområderne får langt mindre ud af de kommende skattelettelser end hovedstadsområdet, og det er et problem i en tid, hvor privat forbrug skal hjælpe med til at trække dansk erhvervsliv ud af finanskrisens hængedynd, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen.
Foto: Thorkild Amdi / POLFOTO / Arkiv

S: Skattereform øger krise i yderområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En borger i Gentofte får tæt på fire gange mere ud af de kommende skattelettelser end en borger på Langeland. Det styrker krisen i udkantsområderne, mener S.

Udkantsområderne får langt mindre ud af de kommende skattelettelser end hovedstadsområdet og andre mere vellønnede områder.

Og det er et problem i en tid, hvor privat forbrug skal hjælpe med til at trække dansk erhvervsliv ud af finanskrisens hængedynd, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen.

- Det illustrerer uretfærdigheden i den generelle indkomstprofil og skævheden i skattereformen. Og det er ekstra grotesk, at de steder, der især rammes af ledighed, også får færrest penge ud af reformen, siger han til Ritzau.

Han forholder sig til en opgørelse fra Skatteministeriet, som viser, at den gennemsnitlige indbygger i Gentofte får 11.070 kroner ekstra i 2010, når skattereformen træder i kraft. Til sammenligning kan den gennemsnitlige langelænder se frem til at få 2820 kroner ekstra at muntre sig med det år.

Også områder som Bornholm, Lolland, og en række kommuner i Syd- og Sønderjylland, på Fyn og i Nordjylland ligger lavt på listen.

- Det er ikke godt, at eksempelvis Lolland, hvor Vestas fyrer, er blandt de områder, der får mindst ud af det. Det er ikke med til at løse den lokale vækstsituation. Det her gør det sværere for de udsatte dele af Danmark at komme ovenpå igen, siger Sass Larsen.

S: Skattereform øger krise i yderområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce