S, R og DF blander sig ikke i Foghs kommissærvalg


S, R og DF blander sig ikke i Foghs kommissærvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) slipper for indblanding fra oppositionens side i valget af Danmarks næste EU-kommissær.

Internt i Venstre har flere politikere lagt pres på statsministeren for at få udpeget en kvinde til posten. Men hverken Socialdemokratiet og De Radikale eller Dansk Folkeparti vil blande sig i regeringens beslutning. Socialdemokraterne og De Radikale ser helst en kvinde, mens det er ligegyldigt for Dansk Folkeparti. Valget er under alle omstændigheder alene regeringens ansvar, siger de tre partier.

EU's nye kommissionsformand, José Barrosso, har opfordret blandt andre Danmark til at udpege en kvinde som nationalt kommissionsmedlem, fordi han har et flertal af mandlige medlemmer blandt de kommissærer, som EU-medlemslandene allerede har sat navn på.

De tre oppositionspartier påpeger, at det i Danmark er regeringens ret alene at udpege kommissæren, og at oppositionen ikke har tradition for at blande sig i det personspørgsmål. Socialdemokraterne og De Radikale ser helt en kvinde, mens det er ligegyldigt for Dansk Folkeparti.

Socialdemokraternes gruppeformand Pia Gjellerup siger, at en dansk kommissær både skal have evner til at begå sig i europæisk politik og til at repræsentere et nationalt islæt i kommissionen.

- Det vil være godt, hvis Danmark hver anden gang var repræsenteret med en kvinde. Det ville bringe et ligestillingsperspektiv med fra Danmark til EU, siger Pia Gjellerup.

Den radikale leder Marianne Jelved siger, at statsministeren har kvalificerede kvinder nok at vælge imellem, og at det bare er et spørgsmål om, at han får øje på dem.

- Vi går ikke ind for kvoter, men det er da udmærket, at kommissionsformanden har sådan en målsætning om at få kvinder med. Det ville da være dejligt, hvis der var halvt af hvert, siger Marianne Jelved.

S, R og DF blander sig ikke i Foghs kommissærvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce