S: Politiets serviceniveau er for ringe

Socialdemokraterne er utilfredse med politiets nye servicedeklaration og vil have justitsminister Brian Mikkelsen i samråd.

S: Politiets serviceniveau er for ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet rykker ikke ud for at efterforske eller stoppe en forbrydelse, hvis der er tale om biltyveri, indbrud i garager og udhuse eller mindre hærværkssager. Glidebane, mener Socialdemokraterne.

Socialdemokraterne vil nu have justitsminister Brian Mikkelsen i samråd efter politiet forleden udsendte eksempler på, hvilket serviceniveau borgerne kan forvente.

Partiet er meget utilfreds med, at der blandt andet står, at politiet ikke kommer for at efterforske eller stoppe en forbrydelse, hvis der er tale om biltyveri, indbrud i garager og udhuse eller mindre hærværkssager.

- Vi synes, at det er meget farligt at sætte folks tryghed over styr. Hvis man ser en, der er i gang med at stjæle ens bil, og så ringer til politiet, så vil politiet ifølge deres servicedeklaration ikke komme, siger det socialdemokratiske folketingsmedlem Julie Skovsby, der er valgt på Fyn og medlem af Folketingets retsudvalg.

- Vi vil have Brian Mikkelsen i samråd, fordi det er vigtigt, at han klart siger, at det er o.k, at politiet ikke kommer i sådanne tilfælde, siger Julie Skovsby.

I politiets nye servicedeklaration står der ordret:

" Endelig er der nogle situationer, hvor der normalt ikke er behov for, at politiet kommer hverken for at stoppe en forbrydelse eller foretage efterforskning. Det kan f.eks. være cykeltyverier, biltyverier, indbrud i garager og udhuse, mindre hærværkssager og visse butikstyverier.

- Vi synes, at det er en glidebane. Hvis først den tryghed, vi er vant til at have, forsvinder, at kan vi ikke få den tilbage igen, siger Julie Skovsby, der også peger på, at det er problematisk at indbrudstyve nu får anvisninger på, hvor de skal begå indbrud for ikke at blive efterforsket.

- Og samtidig vil vores forsikringspræmier også stige, mener Julie Skovsby.

Også ejere af sommerhuse og virksomheder kan i følge servicedeklarationen belave sig på, at politiet ikke rykker ud og efterforsker efter indbrud.

" I nogle sager, f.eks. ved indbrud i privat beboelse, kommer politiet typisk. Det kan være samme dag eller i løbet af de følgende dage. Politiet kontakter anmelderen og aftaler, hvornår politiet kan komme.

I andre sager, f.eks. ved indbrud i sommerhuse og virksomheder, kommer politiet ikke nødvendigvis. I stedet foretager politiet en konkret vurdering af sagen, hvor der vil blive lagt vægt på en række forskellige omstændigheder. Det kan f.eks. være gerningsstedets karakter, omfanget af det stjålne, mulighederne for at finde spor eller oplysninger om en gerningsmand samt om eventuelle afhøringer kan foregå efterfølgende hos politiet", står der i servicedeklarationen.

Hvornår samrådet med justitsminister Brian Mikkelsen skal finde sted er endnu ikke afgjort.

Læs politiets nye servicedeklaration her

S: Politiets serviceniveau er for ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce