Aftalen mellem kommuner og regeringen afskaffer løsrevne lukkedage. Men det er et klart løftebrud, siger Socialdemokraterne. Venstre afviser.
Efter aftalen mellem regeringen og kommunerne så eksisterer de upopulære lukkedage stadig. Parterne er dog blevet enige om at afskaffe løsrevne lukkedage. Det kalder Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, for et løftebrud.

- Allerede i valgkampen var regeringen ude at sige, at lukkedagene skulle afskaffes. Den tidligere familie- og forbrugerminister Carina Christensen (K) sagde sågar, at man ville tvinge kommunerne, hvis de ikke makkede ret. Regeringen har givet udtryk for, at lukkedagenes tid er forbi, men det er de langt fra, lyder det fra Bødskov.

Kritik afviser af Venstres kommunalordfører, Erling Bonnesen.

- Vi har nu fundet en forventningsafstemning på lukkedagene, hvor regeringen og kommunerne er enige om at afskaffe de løsrevne lukkedage, hvilket giver forældre en tryghed for, at de kan få deres børn passet, så der er styr på tingene. Så et løftebrud - det kan jeg blankt afvise, siger Bonnesen, der kalder Socialdemokraternes angreb for "hyklerisk".

Mere om emnet

Se alle

Madordning får en svær fødsel

Aftale kan afføde intern splid i KL

DF: Det sociale område får et løft