S: Kristian Jensen bør stoppe som minister


S: Kristian Jensen bør stoppe som minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne retter et hårdt angreb på skatteminister Kristian Jensen (V), der har fået en næse af Folketinget. Han bør overveje sin ministerfremtid, mener S.

Skatteminister Kristian Jensens håndtering af hjælpepakken til erhvervslivet fra februar er det groveste brud på Grundloven i nyere tid.

Det mener Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen, der opfordrer Kristian Jensen (V) til at overveje sin fremtid som minister.

- Jeg synes, at skatteministeren burde tage sin stilling op til revision og overveje, om det ikke bør få konsekvenser for ham. Jeg vil opfordre ham til at tage en tænkepause som almindeligt folketingsmedlem frem for at blive ved med at være minister, når han er blevet tildelt så grov en næse, siger Carsten Hansen til Ritzau.

I en ny beretning fra Udvalget for Forretningsorden udtrykker Folketinget i dag "stærk kritik" af, at skatteministeren i strid med Grundloven har administreret efter lovgivning, der endnu ikke var blevet vedtaget i Folketinget.

På et pressemøde den 20. februar på virksomheden Coloplast fremlagde regeringen en hjælpepakke, der skulle lette byrderne for erhvervslivet ved at udskyde fristerne for betaling af a-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms. Men allerede inden reglerne var vedtaget i Folketinget begyndte Skatteministeriet at administrere efter reglerne.

- Det er nok det groveste og mest eklatante brud på Grundloven, som jeg har set i alle de år, jeg har haft med politik at gøre. På trods af Justitsministeriets advarsel og direkte opringninger til ministeriet, så har man undervejs brudt Grundloven og har sendt breve ud til pensionsselskaber og firmaer om, at de bare kunne lade være med at indbetale skat og moms, siger Carsten Hansen og fortsætter:

- Man kunne have en mistanke om, at det er sket helt bevidst. Pengene skulle indbetales, inden man havde mulighed for at få loven igennem, siger S-gruppeformanden.

Han mener, at eksemplet er langt mere alvorligt end tidligere økonomiminister Bendt Bendtsens (K) jagtture, Lars Barfoeds (K) afgang som fødevareminister og Svend Aage Jensbys farvel som forsvarsminister i 2004.

- Man kan undre sig over, at folk, der kører rundt med et jagtgevær i bilen, kan straffes med et års fængsel, mens et direkte grundlovsbrud får man kun en næse for, siger Carsten Hansen.
Fakta
- Jeg vil opfordre ham til at tage en tænkepause som almindeligt folketingsmedlem frem for at blive ved med at være minister, når han er blevet tildelt så grov en næse.

S: Kristian Jensen bør stoppe som minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce