S: Kom mere alkohol i alkoholfrit øl

RUC Projekter - Kapers, fadøl busstander m.m. .FOTO: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

S: Kom mere alkohol i alkoholfrit øl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved at hæve alkoholprocenten til 0,5 vil man få flere til at vælge de alkoholsvage øl frem for almindelige øl, mener Socialdemokraternes sundhedsordfører.

Socialdemokraterne vil have højere procenter i alkoholfrit øl, da det kan hjælpe til at få flere til at vælge en alkoholfri løsning.

Det skriver DR Midt & Vest søndag, der henviser til tendenser fra udlandet, hvor alkoholfrit øl må have en alkoholprocent på 0,5.

Sundhedsordfører hos Socialdemokraterne, Flemming Møller Mortensen, siger til Ritzau, at hvis alkoholprocenten hæves fra nuværende 0,1 procent til 0,5 procent, vil det være godt for danskernes sundhed.

- Der er ingen tvivl om, at jeg rigtig gerne vil have flere alternativer til de stærke alkoholprodukter og de meget stærke øl, fordi jeg tror, at rigtig mange rent faktisk gerne vil drikke produkterne med de lave alkoholprocenter, siger sundhedsordføreren og fortsætter:

- Vi har et problem med alkohol i Danmark, hvor alt for mange drikker alt for meget alkohol. Derfor kan et forslag som det her være med til at bryde kurven, da det vil sætte nogle nye og bedre produkter på markedet.

Antabus-patienter skal advares

I Sverige og Tyskland har lignende initiativer været en succes, lyder det fra Flemming Møller Mortensen.

- Jeg tror, at lovforslaget kan få styr betydning. Når jeg ser på konsekvenserne og udviklingen i Sverige og Tyskland, så er det her en af de helt rigtige måder at gå på, siger han.

Sundhedsordføreren understreger, at han er klar over de mulige problemstillinger i forbindelse med en lovændring. Eksempelvis vil folk, der er i en antabusbehandling, kunne blive berørt af det.

Men i forhold til dem i antabusbehandling vil man kunne løse deres problemer ved at lave anmærkninger på øllene, lyder det fra sundhedsordføreren.

Samtidig er han optimistisk i forhold til muligheden for at få lovforslaget vedtaget.

- Forslaget er endnu ikke drøftet med særlig mange parter på Christiansborg, men jeg har set, at flere udtrykker sig positivt i at ville forholde sig til en lovændring, siger Flemming Møller Mortensen.

S: Kom mere alkohol i alkoholfrit øl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce