S: Ikke grøn vækst, men gyllevækst


S: Ikke grøn vækst, men gyllevækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere svin, røgslør over sprøjtegiftforbruget og for langsom naturgenopretning. Socialdemokraterne er langt fra imponerede over regeringens udspil Grøn Vækst.

Regeringen åbner op for flere og større svinebedrifter, lægger et røgslør ud over det reelle forbrug af sprøjtegift og bruger alt for mange år på at genoprette naturen efter års ødelæggelse.

Sådan lyder dommen fra Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, over regeringens landbrugs- natur- og miljøudspil Grøn Vækst.

- Nu kommer der gang i byggeriet af svinefabrikker ude på landet. Der er ikke tale om grøn vækst, men om gyllevækst, når regeringen nu vil hæve loftet for antallet af svin. Mange flere danskere vil opleve, at gyllestanken overdøver enhver duft af forårets blomstrende tjørn, siger hun.

Samtidig siger hun, at regeringen forsømmer at rydde op, efter at landbruget har opdyrket jord, som ellers var braklagt og dermed lå hen som natur.

- Hvordan vil regeringen rydde op efter den største naturskandale i 20 år? Naturværdier på størrelse med Bornholm, Læsø og Samsø er gået tabt, og regeringen gør intet. 83.000 hektar brak er blevet pløjet op, og nu vil regeringen så lave 5000 hektar ekstra ny natur om året. Det betyder, at det tager 16 år og 6 måneder at genoprette den natur, man har givet landbruget lov til at ødelægge på et år. Det her svarer jo til at sætte et plaster på et åbent benbrud, siger hun.

Socialdemokraterne mener, at regeringen fifler med tallene, når de siger, at de vil skabe 75.000 hektar ny natur med udspillet. Det meste er nemlig allerede aftalt som en del af vandmiljøplanerne.

- Derfor er der alene tale om 25.000 hektar ny natur. Der skal en spindoktor af høj kaliber til at bilde befolkningen ind, at det er revolutionerende nyt, når man blot beder landbruget nok så mindeligt om at overholde gældende regler, siger Gjerskov.

Og så er det hendes opfattelse, at den ændrede afgift på sprøjtegifte, så de mest forurenende gifte koster mest, reelt er et røgslør over, hvor meget der reelt bliver udledt.

- Forbruget er steget 18 procent siden 2002. I stedet for at lave et loft over forbruget, giver regeringen landbruget mulighed for at købe sig til mere gift, siger hun.

S: Ikke grøn vækst, men gyllevækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce