S: Ikke flere penge til forsvaret


S: Ikke flere penge til forsvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S afviser at bevilge flere penge til forsvaret. Skal der bruges flere penge til Afghanistan-indsats må de findes ved hovedrengøring af forsvarets økonomi.

Den socialdemokratiske formand, Helle Thorning-Schmidt, sætter hårdt mod hårdt forud for næste uges forhandlinger om et forsvarsforlig. Socialdemokraterne kalder det "afgørende", at forsvaret ikke får flere penge efter et forlig. Det skriver Politiken.

- Det er ikke klogt, at regeringen har gjort det så vigtigt, at forsvaret får bevilget flere penge. I stedet skal vi finde pengene gennem effektiviseringer og reformer af forsvaret. Det tegner til at blive svært at nå et bredt forlig, hvis regeringen står hårdnakket på, at forsvaret skal have flere penge end i dag«, siger Helle Thorning-Schmidt til avisen.

Historisk har Socialdemokraterne siden Anden Verdenskrig som hovedregel deltaget i forlig om forsvaret, men med den nye melding går Helle Thorning-Schmidt stik imod forsvarsminister Søren Gades (V) besked om, at der ikke bliver noget forsvarsforlig uden ekstra penge.

Selv om Helle Thorning-Schmidt ikke vil kalde kravet ultimativt, så står hun stejlt på at penge til den udgiftstunge indsats i Afghanistan skal findes ved hovedrengøring af forsvarets økonomi.

- Jeg tror ikke, jeg overdriver, når jeg siger, at forsvarets økonomistyring er et sort hul. Der er stort set ingen, der ved, hvordan forsvaret bruger sine penge, siger den socialdemokratiske formand. Hun kræver, at embedsmænd fra Finansministeriet kontrollerer forsvarets økonomi.

Desuden forslår hun, at både Rigsrevisionen og Finansministeriet nøje følger alle større indkøb af materiel.

S: Ikke flere penge til forsvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce