S: DF's vidtgående udlændingekrav er taktisk spil

Der er ikke råd til nogen synderlige skattelettelser, mener Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht. Partiet opfatter DF''s udlændingekrav som et taktisk spil, der i virkeligheden handler om, at DF heller ikke ønsker skattelettelser.

S: DF's vidtgående udlændingekrav er taktisk spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet vil ikke forholde sig til DF's forslag om hjemsendelser, som er rejst under skattedebat.

Dansk Folkepartis krav om nye vidtgående udlændingestramninger ligner mest af alt et taktisk spil, mener Socialdemokratiet.

Kravene bliver nemlig fremsat som modkrav i forbindelse med, at regeringen har foreslået skattelettelser.

- Det er mærkeligt at blande de ting sammen, siger finansordfører Benny Engelbrecht (S).

- Jeg har hørt, hvad Kristian Thulesen Dahl (DF's formand, red.) har sagt: Nemlig at han synes, at regeringens plan indeholder nogle usympatiske skattelettelser. Og at DF vil prioritere den nære velfærd.

- Så vil det være meget mærkeligt, hvis man lader den nære velfærd i form af ældrepleje og børnepasning betale med skattelettelser alligevel for noget, som egentlig ikke er relevant i forhold til det.

Socialdemokratiet vil derfor ikke forholde sig til de konkrete forslag, som blandt andet handler om at sende flygtninge fra Syrien tilbage til hjemlandet, hvis flygtninge fra lejre i nærområderne begynder at vende hjem.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, forklarer sammenkædningen på denne måde:

- DF benytter regeringens store ønske om at lette skatten som en rambuk til at få hul på en dagsorden, som DF oplever at have haft svært ved at komme igennem med.

- Vi synes slet ikke, at der er behov for skattelettelser. Vores vigtigste politiske projekt er at redde kongeriget. Det er hjerteblod for os, siger han.

Der bliver dog ikke tale om at gå på kompromis med partiets holdninger, understreger han. Dansk Folkeparti er og bliver imod topskattelettelser. Og det bliver ikke handlet af til gengæld for stramninger.

- Hvis vi skal lave en skatteaftale, skal vi kunne forsvare indholdet, siger Martin Henriksen.

Benny Engelbrecht opfordrer DF til at holde fast i at sikre en vækst i det offentlige forbrug, der svarer til udviklingen med flere ældre.

- Det vil ikke efterlade noget synderligt råderum til skattelettelser, mener han.

- Jeg oplever det, Dansk Folkeparti kaster sig ud i, som et taktisk spil, der handler om, at de basalt set ikke vil være med til at give skattelettelser, siger Benny Engelbrecht.

Socialdemokratiet er ikke inviteret ind til forhandlingsbordet om finansloven.

Men partiet er klar til at indgå en finanslovsaftale, hvis regeringen dropper sine planer om skattelettelser, forsikrer Benny Engelbrecht.

S: DF's vidtgående udlændingekrav er taktisk spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce