S: Chaufførerne er stadig utrygge

Foto: Jørgen Hansen

S: Chaufførerne er stadig utrygge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pernille Rosenkrantz-Theil (S) frygter, at chaufførerne må gå på kompromis med enten køreplanen eller sikkerheden, hvis de fortsat skal køre med helårsdæk om vinteren

Det er ikke godt nok, at chaufførerne fortsat skal køre med helårsdæk.

Det mener Socialdemokraternes Pernille Rosenkrantz-Theil efter en redegørelse fra transportminister Lars Barfoed.

I redegørelsen skriver ministeren, at der ikke er nogen sikkerhedsmæssige grunde til at lovgive om vinterdæk på busserne. En undersøgelse fra Sverige viser nemlig, at vinterdæk ikke mindsker uheldene - formentlig fordi chaufførerne kører efter forholdene.

Men det rejser en helt anden problematik, mener Pernille Rosenkrantz-Theil:

- Hvis chaufførerne er nødt til at køre ekstra langsomt, når det er glat udenfor, så er de skyld i forsinkelser. Hvis de i stedet overholder køreplanen, sætter de sikkerheden over styr. Det sætter chaufførerne i en meget dårlig situation, og den situation tager Lars Barfoed ikke seriøst, siger hun til Fyens.dk.

Det var hende, der i første omgang bad trafikordfører Magnus Heunicke (S) stille et §20-spørgsmål til transportministeren. Her blev han bedt om at redegøre for sikkerheden for landets buspassagerer, når busselskaberne vælger at køre uden vinterdæk.

- Hans svar er både sagligt og redeligt, men han mangler helt at forholde sig til chaufførernes bekymringer, siger hun.

Hun har nu bedt Magnus Heunicke stille følgende §20-spørgsmål til Lars Barfoed:

"Ministeren bedes redegøre for, hvor stor en del af de forsinkelser på bustrafikken, som befolkningen trækkes med i vinterperioden, der skyldes, at busserne skal køre ekstra langsomt som følge af, at de ikke kører med vinterdæk".

S: Chaufførerne er stadig utrygge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce