S: Camilla Broes udlevering er tragisk


S: Camilla Broes udlevering er tragisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne kalder det "grotesk" at Camilla Broe blev udleveret til USA uden at ministeriet havde styr på, at narkosagen mod hende var forældet.

Det er pinligt for tidligere justitsminister Lene Espersen (K), at narkosigtede Camilla Broe er blevet udleveret til USA.

Sådan lyder det fra socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup, efter at det nu viser sig, at sagen mod den 42-årige dansker er blevet erklæret forældet af den amerikansk domstol.

- Denne her sag er grotesk. Lene Espersen har været så forhippet på at udlevere en dansk statsborger til de amerikanske myndigheder, at man ikke har haft styr på at sagen er forældet, siger Karen Hækkerup.

Den amerikanske dommer skriver i sin afvisning af sagen mod Camilla Broe at "som de danske myndigheder nu har erfaret, er det ikke nemt at følge loven, samtidig med at man forsøger at handle hensigtsmæssigt i politisk sammenhæng".

Og det er beviset på, at ministeren ønskede sig en prøvesag, siger Karen Hækkerup.

- Dommeren i USA siger i sin afgørelse, at straffesagen har været et politisk ønske. Det er så grelt og et bevis på, at man ville prøve vores lovgivning, fordi den var blevet lavet om, siger hun.

Retsordføreren håber nu, at den amerikanske anklagemyndighed dropper at anke afgørelsen om sagens forældelse, så Camilla Broe kan vende hjem til Danmark.

- Denne her sag har varet længe nok uanset om hun har begået kriminalitet for 10 år siden eller ej. Camilla Broe har i fire måneder siddet fængslet i udlandet, mens hendes datter har været i pleje. Jeg håber hun kan komme hjem nu, siger hun.

Sagen får dog et politisk efterspil, garanterer Karen Hækkerup, som allerede inden onsdagens amerikanske domstolsafgørelse har kaldt justitsminister Brian Mikkelsen (K) i samråd. Det sker tirsdag den 12. januar.

- Der mangler stadigvæk at komme svar på, hvilken rolle de danske myndigheder har spillet i denne her sag. Det ser jeg frem til, siger hun.

S: Camilla Broes udlevering er tragisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce