S: Burkajagt er lige til sommerrevy


S: Burkajagt er lige til sommerrevy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen har sat alle ministerier i sving med at afsøge eventuelle problemer med burkaer. S mener, at sagen egner sig til sommerrevy.

Socialdemokraterne mener, at regeringens arbejde med at begrænse brugen af burka og niqab nærmer sig en farce.

- Hele den sag er jo efterhånden så morsom, at den er selvskrevet til sommerrevyerne, lyder det fra integrationsordfører Henrik Dam Kristensen.

Meldingen kommer efter, at Ritzau torsdag har kunnet løfte noget af sløret for, hvordan regeringens burkaudvalg har arbejdet.

Af burkaudvalgets korrespondance med andre ministerier, som Ritzau har fået aktindsigt i, fremgår det blandt andet, at samtlige ministerier tilbage i efteråret blev bedt om at komme med indspark til udvalget, der kunne gøde jorden for burkainitiativer fra regeringen.

Ministerierne og de mange styrelser har ikke kunnet pege på mange konkrete problemstillinger med burkaer.

Til gengæld meldte Skov- og Naturstyrelsen tilbage til burkaudvalget, at man har haft problemer med at identificere syndere i naturen. Det skyldtes dog ikke, at miljøsynderne har båret burka, men derimod jæger- eller soldatertøj.

Andre styrelser og ministerier peger i stedet på en række problemstillinger, der muligvis kan opstå i fremtiden.

Eksempelvis anfører Kulturministeriet, at en burka sandsynligvis vil gøre det svært at være skuespiller.

Økonomi- og Erhvervsministeriet påpeger, at der i en række tilfælde er krav om, at man skal kunne legitimere sig med foto. Det gælder eksempelvis, hvis man er uddannet som festfyrværker, eller hvis man skal have et såkaldt sønæringsbevis fra Søfartsstyrelsen.

Tilbagemeldingerne understreger ifølge Henrik Dam Kristensen, at nedsættelsen af udvalget har været en farce.

- Den blev nedsat, fordi De Konservative foreslog et grundlovsstridigt burkaforbud. For at redde partiet nedsætter man så et burkaudvalg, der har brugt så meget tid og ressourcer på det her, som endda ender med ikke at føre til noget. Det er jo latterligt, siger Dam Kristensen.

S: Burkajagt er lige til sommerrevy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce