Rygeundersøgelse rokker ikke minister


Rygeundersøgelse rokker ikke minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen glæder sig over ny rygeundersøgelse. Vores politik virker, siger han og afviser, at stramme yderligere.

En ny opsigtvækkende undersøgelse om danskernes rygevaner og holdning til rygning bør ikke medføre yderligere stramninger. Tværtimod viser den, at regeringens politik allerede virker.

Sådan lyder svaret fra sundheds- og forebyggelsesminister Jakob Axel Nielsen (K), efter at en undersøgelse fra blandt andre Sundhedsstyrelsen viser, at 71 procent af danskerne er positive over for større afgifter på tobak og over for at forbyde synlig markedsføring af tobaksvarer i dagligvarebutikkerne.

Direkte adspurgt, om undersøgelsen rokker noget ved hans opfattelse, svarer Jakob Axel Nielsen:

- Nej. Først og fremmest er jeg utrolig glad for, at vores politik ser ud til at virke. Sidste år ved denne tid var det 28 procent, der røg, mens tallet i den nye undersøgelse er 23 procent. Og jeg glæder mig til, at vi snakkes ved næste år, når vi skal evaluere vores nye tiltag. Eksempelvis forhøjelsen af afgifterne fra i overmorgen (1. januar), siger ministeren.

Han mener, at faldet i antallet af rygere fra sidste år blandt andet skyldes det allerede vedtagne rygeforbud.

- Jeg tror på, at rygeloven har været holdningsændrende, tilføjer Jakob Axel Nielsen.

Spørgsmål: Socialdemokraterne vil hæve afgifterne på en pakke cigaretter med en tier. Vil det ikke virke bedre end de tre kroner, du nu hæver med?

- Der er ingen tvivl om, at jeg gerne så afgiften så høj som mulig, men vi skal samtidig tage hensyn til grænsehandlen, lyder det fra ministeren.

Rygeundersøgelse rokker ikke minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce