Færre danskere udsættes for passiv rygning på caféer og andre offentlige steder, viser Gallup-undersøgelse lavet i anledning af rygelovens fødselsdag.
Efter et år med rygeloven er der mindre passiv rygning på arbejdspladsen, caféer, i tog og andre offentlige steder. Det viser en ny undersøgelse, som Gallup har foretaget for Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen, Danmarks Lungeforening og Kræftens Bekæmpelse.

Loven om røgfri miljøer trådte i kraft den 15. august sidste år. Inden da oplevede 21 procent af danskerne dagligt passiv rygning på deres arbejdsplads eller studiested. I dag er tallet nede på ni procent.

På trods af rygeforbuddet på restauranter og barer, med mindre det foregår i rygerum, angiver mellem 14 og 25 procent, at de på et tidspunkt i det forløbne år har oplevet passiv rygning. Om det er indehavere eller gæster, der ikke overholder loven, giver undersøgelsen ikke svar på.

Gallup-undersøgelsen viser, at 46 procent finder, at loven er god og afbalanceret, mens 34 procent mener, at loven sætter for mange begrænsninger for rygning.

Mere om emnet

Se alle
Stadig røg på værtshusene trods rygelov

Stadig røg på værtshusene trods rygelov