Rygelov koster dyrt


Rygelov koster dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restauranter og caféer har mistet op mod 10 procent af omsætningen efter, at rygeloven trådte i kraft. De små væksthuse nyder godt af forbuddet.

Når man ikke længere må nyde en smøg til kaffen eller ryge efter middagen, så bliver det mindre attraktivt at gå på restaurant og café. Det et år gamle rygeforbud har kostet mellem fem og 10 procent i omsætning, vurderer brancheforeningen Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC).

Ifølge informationschef Carsten Kruuse var tabet størst i de første måneder efter, at forbuddet var indført den 15. august sidste år, mens det siden har rettet sig noget.

- I efteråret havde rygeloven nærmest en lammende virkning på en stor del af branchen. Vi modtog meldinger om tilbagegang i omsætningen på 20-50 procent. Siden stabiliserede det sig, og et omsætningstab på mellem 5-10 procent er et realistisk bud, siger Carsten Kruuse.

Mens forbuddet har sat sine negative spor hos de større serveringssteder, så har de små værtshuse nydt godt af de nye regler. På væksthuse under 40 kvadratmeter må der stadig ryges, og her oplever man en fremgang i omsætningen på 10 procent.

Rygelov koster dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce