Rutefly er ladet med brækkede ben


Rutefly er ladet med brækkede ben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SOS International har reserveret over 1000 pladser på flere end 100 fly fra Alperne til uheldige danske skiturister, der kommer til skade på pisterne.

Op til 10 ventende ambulancer vil ikke være usædvanligt, hver gang et fly fra SAS eller Austrian Airlines fra Innsbruck, München eller Geneve lander i Københavns Lufthavn i årets tre første måneder. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ambulancerne venter på at transportere tilskadekomne danske skiturister til hospitaler over hele landet, og SOS International sikrede sig allerede i sommer, at patienterne kan komme hurtigt hjem for at få ordnet brækkede knogler, forvredne knæ og meget andet.

- Vi købte over 1000 pladser på flere end 100 forskellige afgange med de to flyselskaber, så vi er sikre på, at patienterne ikke skal vente flere dage på at komme hjem, fortæller Susanne Holst fra SOS International.

Og tallet er ikke grebet ud af den blå luft. De seneste tre år er omkring 1000 danskere blevet fløjet hjem med rutefly fra Alperne med skiskader, men dertil kommer de alvorligere tilfælde, for eksempel indre blødninger, som kræver ambulancefly med læger og sygeplejersker om bord.

Ifølge Susanne Holst har cirka 85 procent af de tilskadekomne lettere skader, mens resten har svære eller meget svære skader.

En liggende patient på et rutefly koster i snit cirka 70.000 kroner, men faktisk kan det ofte gøres billigere med ambulancefly.

Derfor har selskabet også reserveret et antal flyvninger med et østrigsk selskab, hvis specialfly kan tage syv bårer eller for eksempel tre bårepatienter og 11 siddende samt et antal læger og sygeplejersker.

Rutefly er ladet med brækkede ben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce