Rolig nat hos den danske styrke i Camp Eden


Rolig nat hos den danske styrke i Camp Eden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Soldaterne i den danske Camp Eden-lejr i Irak tilbragte en rolig, men ualmindelig varm nat i bunkerne natten til torsdag, efter at lejren de to foregående nætter havde vært mål for raketangreb.

Lejrens leder, oberst Henrik Flach, forklarer, at man ikke kunne løbe risikoen for en tredje gang at skulle blive angrebet af raketter.

- Den danske lejr er indrettet meget sikkert, men der gives naturligvis ingen garantier, siger han.

Både tirsdag og onsdag blev den danske lejr i det sydlige Irak udsat for raketangreb, hvor ingen dog kom til skade. Mistanken retter sig i øjeblikket imod den shiamuslimske al Sadr-milits, og angrebene kan være en hævnaktion for, at danske soldater for en måned siden anholdt nogle af al Sadr-militsens ledere.

- Mistanken er et af de mange spor, der forfølges, og det udbygger mistanken, at lokale peger på al-Sadr. Men vi fortsætter efterforskningen efter beviser. Vi kan jo ikke bare fare ud og anholde folk uden beviser, så vi er nødt til at få flere kilder og skaffe enten vidner eller håndfaste beviser, siger Henrik Flach.

Al Sadr har tidligere lavet bagholdsangreb, og ifølge Henrik Flach er de involveret i illegal våbenhandel, men de har ikke været sat i forbindelse med gidseltagningerne af udlændinge i Irak, og derfor mener Henrik Flach heller ikke, at der er nogen som helst øget risiko for, at der kan blive taget danske gidsler i Irak.

Flytter til flyveplads

Den danske lejr bryder op i løbet af august og flytter sydpå til en flyveplads uden for byen Al Basra, hvor 4500 koalitionssoldater i forvejen holder til. Flytningen er lagt i et fast skema, og det er ifølge Henrik Flach svært at fremskynde processen, selv om han klart giver udtryk for, at det ville være rart at komme ned sammen med adskillige andre nationers soldater, hvor der er flere til at tage vare på sikkerheden.

- Når der er tusinder af andre soldater spredt ud over et større areal, er der ingen tvivl om, at vi vil være bedre sikret mod den type raketangreb, som vi har oplevet imod Camp Eden, siger Henrik Flach. Flytningen af den danske lejr starter i august og forventes først afsluttet i slutningen af september eller begyndelsen af oktober.

Rolig nat hos den danske styrke i Camp Eden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce