Rohde forstår Tyrkiet-modstand


Rohde forstår Tyrkiet-modstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Tyrkiet, vi kender i dag, har ikke en kinamands chance for at blive EU-medlem, lyder det fra Venstre EU-spidskandidat, Jens Rohde. "Ren taktik," mener DF.

Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, Jens Rohde, erklærer sig helt enig med tre af sine partikolleger i folketingsgruppen, der i dag i Kristeligt Dagblad erklærer stor skepsis i forhold til tyrkisk medlemskab af EU.

- Jeg tror, at alle på kloden, måske lige bortset fra Obama, kan se, at det Tyrkiet, vi kender i dag, ikke har en kinamands chance for at blive medlem, siger Jens Rohde til Ritzau.

Men tilføjer, at han er tryg ved, at Tyrkiet først skal opfylde en række kriterier, før de eventuelt bliver medlemmer. Og han forstår de pointer, der er rejst af kolleger i Venstre.

- Jeg har fuld forståelse for deres synspunkter. Jeg er også skeptisk over for styreformen, når for eksempel en forfatter stilles for retten, fordi han har skrevet en roman, der forholder sig kritisk til islam. På den måde bevæger de sig selv længere og længere væk fra optagelse. Men hvis vi pludselig ændrer forudsætninger for forhandlingerne, så er EU en utroværdig forhandlingspartner, og så risikerer vi, at Tyrkiet vender sig bort, siger Jens Rohde og nævner en tæt kontakt til Tyrkiet som vigtig for eksempelvis energiaftaler mellem EU og Tyrkiet.

Spørgsmål: Under Muhammedkrisen kritiserede du selv danske virksomheder for at ville sælge deres gamle bedstemor for at kunne sælge varer til muslimske lande. Gør du dig ikke selv skyld i det samme, hvis du blandt andet begrunder den tætte kontakt til Tyrkiet med energiaftaler?

- Nej, jeg sælger ikke noget som helst. Jeg forhandler ikke om ytringsfrihed, lyder det fra Jens Rohde.

Ifølge Dansk Folkepartis spidskandidat, Morten Messerschmidt, mangler der handling bag Jens Rohdes Tyrkiet-skepsis.

- Der lyder jo så rørende, hvad han siger, men det er ren taktik, at man en måned før valget kommer med de her meldinger. Det virker som en skepsis, Venstre har opfundet til lejligheden, mener Morten Messerschmidt.

Rohde forstår Tyrkiet-modstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce