Rønn i klemme i udlændingesag


Rønn i klemme i udlændingesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti står fast på dele af udlændingeaftale, som gør det svært for integrationsministeren at svare på ombudsmandens tre uger gamle spørgsmål.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech kan komme i klemme mellem den aftale, hun indgik mandag med Dansk Folkeparti, og det svar, hun skal skrive til ombudsmanden om udlændingereglerne.

Han har nu ventet i tre uger på et svar på, hvad der i praksis skal til for at blive familiesammenført i Danmark. Et svar han bad om "snarest muligt".

Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, er ikke et sekund i tvivl om, at myndighederne ikke vil kunne oplyse borgerne om, hvor længe de skal arbejde i et andet EU-land for at kunne tage en ikke-europæisk ægtefælle med til Danmark. Det sikrer den nye aftale.

- Der kan ikke opstilles nogen præcis længde for opholdet. Derfor er politikken blevet strammere end før, siger Skaarup til Ritzau.

Dermed imødekommer Birthe Rønn Hornbech ikke de krav, som ombudsmanden har stillet i forbindelse med sin undersøgelse af Udlændingeservice. Det vurderer professor i forvaltningsret Steen Rønsholdt.

- Der er ikke nogen klarhed i forhold til det, ombudsmanden har efterlyst, siger han.

Rønn i klemme i udlændingesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce