Rønn: Svært at bekæmpe flerkoneri


Rønn: Svært at bekæmpe flerkoneri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det påstås, at flerkoneri er udbredt blandt muslimer i Danmark. Men integrationsministeren tror ikke på det, og advarer mod at mistænkeliggøre alle muslimer.

Med jævne mellemrum er der historier i medierne, som handler om, at flerkoneri er udbredt i den muslimske del af befolkningen.

For nylig kunne Morgenavisen Jyllands-Posten citere kilder i de muslimske miljøer, der hævdede, at fænomenet, som også kaldes bigami, er almindeligt blandt muslimer.

Men det tvivler integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) på.

- Jeg tror ikke på, at der er et stort antal. Vi må ikke begynde at mistænkeliggøre alle muslimer, sagde hun i dag i et åbent samråd i Folketingets integrationsudvalg.

Morten Østergaard (R) ville gerne have Rønn Hornbech til at fortælle, hvad regeringen havde tænkt sig at gøre for at bekæmpe flerkoneri, men det er ikke så nemt, forklarede integrationsministeren.

- Problemet er, at der ikke behøver at være tale om bigami i juridisk forstand, selv om en mand lever sammen med flere koner. Det er kun bigami, hvis man er blevet viet til flere koner af en person, der har vielsesmyndighed. Man har ikke styr på dem, der vier folk, selv om de ikke har vielsesmyndighed. Dem er det svært at komme efter. Det kræver, at det kan dokumenteres, at der er tale om social bedrageri, tvang eller at børnene er udsat for omsorgssvigt eller lignende, forklarede Birthe Rønn Hornbech.

Der bliver rejst cirka 10 sager om bigami om året i Danmark, omkring halvdelen fører til domfældelse. Integrationsministeren ville gerne se på, om det var muligt at rejse flere sager, hvis de sociale myndigheder og politiet f.eks. fik bedre muligheder for at udveksle oplysninger, men frem for alt går integrationsministeren ind for en "holdningsbearbejdelse".

- Det hører med til integration, at man kender og respekterer de grundlæggende normer i vores samfund, som bl.a. betyder, at en mand kun har en kone, sagde hun.

Rønn: Svært at bekæmpe flerkoneri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce