Rødt flertal er dybt alvorligt for Løkke

Rødt flertal efter Løkkes vinterferie
Foto: POLFOTO/Jens Dige

Rødt flertal er dybt alvorligt for Løkke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det værste for Lars Løkke Rasmussen ved Catinéts måling er, at de tre borgerlige partier alle taber terræn, mens S-SF går frem, siger kommentator Hans Engell

Det er en dybt alvorlig situation for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at der er rødt flertal i Catinéts meningsmåling for Ritzau. Alvoren forstærkes af, at Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative går tilbage, mens såvel Socialdemokraterne som SF går frem.

Det vurderer politisk kommentator, Hans Engell, der har været Konservativ formand, minister under Schlüters regeringer og chefredaktør for Ekstra Bladet.

- Det afgørende er ikke, at flertallet er flyttet, men at alle tre partier bag VK-regeringen har tilbagegang. Det er det værste scenarie for Lars Løkke, siger han.

Nu trækker især SF stemmer over midten, som kan koste regeringsmagten, fordi midtervælgerne forlader VKO. Regeringen har siden sidste sommer savnet en dagsorden. Klimatopmødet endte i fiasko, ledigheden er steget, og regeringen har haft sager om burka, VK-uenighed og Dansk Folkepartis udtalelser om muslimer, mener Hans Engell.

- Regeringen har ikke stafetten for øjeblikket. Det er mere regeringen, der taber tempo, end oppositionen, der løber hurtigt, siger han.

Regeringen kommer ikke i offensiven efter vinterferien med sin økonomiske plan om at sænke statsunderskuddet, vurderer han.

- Det er ingen scoreplan, fordi den indeholder besparelser og nedskæringer, siger Hans Engell.

Lars Løkke skal i stedet vinde vælgerne ved, at VK-samarbejdet fungerer, og den økonomiske udvikling er under kontrol, siger han.

- VKO kan også håbe på, at oppositionen begår nogle fejl. I den kommende tid vil vi se VKO gå hårdere på S-SF og R. Oppositionens største svaghed er, hvis de ikke ligner et hold, der kan samarbejde, siger Hans Engell.

Rødt flertal er dybt alvorligt for Løkke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce