Røde partier glæder sig over Løkkes flygtninge-kurs


Røde partier glæder sig over Løkkes flygtninge-kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsministeren understreger, at flygtningekrisen skal løses af Europa i fællesskab. Røde partier roser.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) understregning af, at flygtningekrisen i Europa ikke kan løses i Danmark alene, får roser med på vejen af oppositionen.

- Vi er positivt overraskede over statsministerens tale. Vi synes, det er helt rigtigt, at vi forsøger at arbejde efter europæiske løsninger, hvor alle lande bidrager med at løse udfordringerne, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr.

- Vi mener, det er helt afgørende, at statsministeren arbejder efter et nationalt kompromis, hvor alle de danske partier er enige om, hvordan vi håndterer flygtningeindsatsen fremover, siger hun og fortsætter:

- Vi foreslår, at man etablerer fælles modtagecentre med gode forhold, en fælles fordeling af flygtninge og økonomisk hjælp til nærområderne.

Lars Løkke understregede på et pressemøde mandag, at "vi er blevet overhalet af virkeligheden". Det sker, efter at flere hundrede mennesker krydsede Danmarks grænse sydfra i løbet af weekenden - adskillige angiveligt i et forsøg på at søge asyl i Sverige.

- Det er i sagens natur ikke et problem, Danmark kan løse alene. Vi er nødt til at finde en fælles europæisk løsning på et fælles problem, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

Hvad den løsning skal bestå i, og hvilken rolle Danmark skal spille, kom Lars Løkke Rasmussen ikke ind på. Han har indkaldt lederne fra de øvrige partier i Folketinget til drøftelser af flygtningesituationen sent mandag eftermiddag.

Også De Radikales leder hilser statsministerens understregning af betydningen af fælles løsninger på tværs af landegrænserne velkommen. Det er en "bemærkelsesværdig ændring" af regeringens linje, mener han:

- Der er grund til at rose statsministeren for at rykke Danmark væk fra den position, vi havde før sommeren, hvor Danmark var et af blot tre lande, som ikke ville være med til at fordele opgaven imellem de europæiske lande.

- Nu har statsministeren tilbudt den tyske kansler, at Danmark kan hjælpe med at tage en mindre gruppe flygtninge. Det er et afgørende skifte i regeringens holdning. Nu er Danmark at finde blandt de lande, som søger en fælleseuropæisk løsning, siger Morten Østergaard.

Røde partier glæder sig over Løkkes flygtninge-kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce