Røde Kors: Sådan hjælper du bedst

Har du samlet tøj og andet ind til flygtningene, er det bedst at aflevere det i din lokale Røde Kors-butik eller i nærmeste tøjcontainer, fortæller Jesper Bertelsen, seniorkonsulent i Røde Kors.
Foto: Tim K. Jensen

Røde Kors: Sådan hjælper du bedst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde Kors oplever i øjeblikket et enormt engagement fra bekymrede borgere, og vil man gerne hjælpe flygtningene, er der heldigvis en del, man kan gøre.

Nogle har samlet tøj ind, mens andre har bagt, men fælles for dem alle er, at de bare gerne vil hjælpe.

Alene tirsdag fik Røde Kors over 1000 henvendelser fra borgere, der bare gerne vil gøre noget for de mange flygtninge. Og der er masser, man kan gøre, men der er også ting, man helst ikke skal, fortæller Jesper Bertelsen, seniorkonsulent i Røde Kors.

- Mange vil gerne donere mad eller har bagt boller, som de gerne vil køre til Rødby eller Padborg med. Men det er ikke det bedste, man kan gøre, for Røde Kors har simpelthen ikke kapacitet til at håndtere det, fortæller han.

Har man indsamlet tøj, tæpper og andre ting, skal man heller ikke sætte sig i bilen og køre afsted.

- Det bedste vil være at køre hen til din lokale Røde Kors-butik eller nærmeste tøjcontainer og aflevere tingene der, siger Jesper Bertelsen.

Meld dig som indsamler

Ringer du istedet til Røde Kors for at tilbyde din hjælp, er der flere ting, Røde Kors har brug for.

- Hjælp os med en egenindsamling, fx på Facebook, eller meld dig som indsamler 4. oktober, siger Jesper Bertelsen.

I skrivende stund har 8500 meldt sig som indsamlere, men der er brug for 25.000, så man kan roligt ringe ind og melde sig.

Derudover er der brug for hjælp på den lidt længere bane:

- Vi har brug for kræfter i det mere langsigtede integrationsarbejde, altså permanente frivillige. Det kan være som kontaktperson, værge eller noget helt tredje, siger Jesper Bertelsen.

Røde Kors: Sådan hjælper du bedst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce