Røde Kors: Center i Vollsmose bliver godt

Mens placeringen af et nyt, midlertidigt asylcenter i Østerhøj i Vollsmose vækker politisk vrede fra flere kanter, så opfordrer centrets leder områdets beboere og politikere til i stedet at se det positive i situationen.
Foto: Nils Svalebøg

Røde Kors: Center i Vollsmose bliver godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens et asylcenter i Vollsmose vækker politisk vrede flere steder, så er Røde Kors anderledes positive.

Mens placeringen af et nyt, midlertidigt asylcenter i Vollsmose vækker politisk vrede fra flere kanter, så opfordrer centrets leder områdets beboere og politikere til i stedet at se det positive i situationen.

- Jeg er meget sikker på, at når vi kommer i dialog med de lokale, så vil vi sammen se en række nye muligheder, som både vil være til gavn for de lokale og for asylansøgerne, siger Michael Vinther, som også leder Røde Kors' center i Auderød i Frederiksværk, til Information.

Både lokale og nationale politikere har ellers svært ved at forstå, at den omstridte bydel skal huse op mod 200 asylansøgere frem til årsskiftet.

Her skal de bo i en 11 etager høj og delvis tom etageejendom, som Odense Kommune for nylig solgte til Dan Mark Ejendomme A/S. Selskabet som har indgået den midlertidige lejeaftale med Udlændingestyrelsen.

Men Michael Vinther ser muligheder:

- I hvert fald er der en mulighed for, at asylansøgerne kan blive en større del af lokalsamfundet, end vi er vant til. Asylcentret ligger nemlig, som et af de få i landet, ikke blot midt i et bynært område.

- Nogle af de omkringboende og handlende vil have samme nationalitet som asylansøgerne, hvilket også giver dem bedre mulighed for at komme i kontakt med andre, siger han til Information.

Odense har ellers ikke det seneste årti henvist asylansøgere og kontanthjælpsmodtagere til Vollsmose.

Selvom rådmanden for Social- og arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel (S), mener, at et asylcenter i Vollsmose er det sidste, der er brug for, så har byens borgmester accepteret centret.

- Vi bør bidrage til løsningen i den akutte situation. Løsningen bør koordineres med vores øvrige integrationsindsats, hvor det er muligt, skriver borgmester Anker Boye (S) i en redegørelse til kommunen ifølge politiken.dk.

Anker Boye vil dog ikke anbefale at placere et permanent asylcenter i Vollsmose.

Røde Kors: Center i Vollsmose bliver godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce