Rødbyhavn gør klar til 500 flygtninge på lokal skole


Rødbyhavn gør klar til 500 flygtninge på lokal skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Myndigheder opruster lokalerne til flygtninge i Rødbyhavn og gør lokal skole klar til flere flygtninge.

Allerede tirsdag blev Havneskolen i Rødbyhavn taget i brug til at huse en del af de 230 flygtninge og migranter, der kom med færger til Rødbyhavn i løbet af tirsdag aften.

Og de kommende dage kan der komme langt flere til skolen, der skal kunne huse op mod 500 flygtninge og migranter.

- Konkret er der indgået aftale om, at Dansk Folkehjælp assisterer med modtagelse, behandling og indkvartering af op mod 500 flygtninge på Havneskolen i Rødbyhavn, skriver Dansk Folkehjælp i en pressemeddelelse.

Sammen med Røde Kors skal Dansk Folkehjælp hjælpe myndighederne med modtagelsen af flygtninge og migranter, der de sidste dage er kommet i stort antal.

Indtil videre er de fleste af flygtningene indkvarteret i en sportshal i Rødbyhavn, men den har snart ikke plads til flere, og derfor har myndighederne besluttet at tage deres forholdsregler for de kommende dage.

- Vi har ikke nogen som helst idé om, hvor mange der vil dukke op senere, og det er nogle af de ting, vi er nødt til at spekulere i og tage højde for, siger Carsten Andersen fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Tirsdag aften måtte politiet også håndtere uroligheder omkring sportshallen i Rødbyhavn, da en gruppe af danskere forsøgte at trænge ind til hallen for at aflevere fornødenheder til de indlogerede.

- Rent faktisk er der taget rigeligt hånd om de mennesker, der er inde i hallen. Så de mangler hverken tøj eller mad, det har Røde Kors sørget for.

- Så det er lidt spildte kræfter at komme med en masse ting til dem der, siger Carsten Andersen.

Han kan ikke oplyse præcis, hvor mange der lige nu opholder sig i de to indkvarteringssteder, da flere bliver kørt frem og tilbage til politistationen for at blive registreret.

De personer, der forsat nægter at lade sig registrere eller søge asyl i Danmark, opholder sig fortsat på indkvarteringsstederne. Politiet kan endnu ikke oplyse, hvad der skal ske med de personer.

Rødbyhavn gør klar til 500 flygtninge på lokal skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce