Rød regering vil anerkende Palæstina


Rød regering vil anerkende Palæstina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oppositionen vil anerkende Palæstina som stat. Det vil være en katastrofe, siger V og DF.

Danmark vil være blandt de lande, der anerkender en palæstinensisk stat, hvis danskerne ved det forestående folketingsvalg vrager den borgerlige regering og giver magten til Socialdemokraterne, SF og De Radikale. Det skriver Berlingske.

- Vi har i årevis ment, at palæstinenserne har ret til en stat, og når de nu beder verdens lande om at anerkende den, så vil vi også gøre det, siger Socialdemokraternes udenrigsordfører, Jeppe Kofod.

Han støttes af udenrigsordfører hos SF, Holger K. Nielsen, og De Radikales leder, Margrethe Vestager.

Blåstemplingen af palæstinensernes stat er blevet en international varm kartoffel, fordi den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, har bebudet, at han vil bede verdens lande om anerkendelse, når de mødes til FN's Generalforsamling til september.

Israel advarer på det kraftigste mod en anerkendelse, og flere lande, herunder USA og en række EU-lande, forventes at lytte til israelerne, skriver Berlingske.

Udenrigsminister Lene Espersen (K) advarer mod konsekvenserne af en blåstempling.

- Det er vigtigt, at en anerkendelse også bidrager til reelle politiske fremskridt, og ikke skader mere end det gavner. Og her er vi ikke nu. Jeg ønsker ikke, at Danmark går enegang i så vigtigt et spørgsmål. Her må vi koordinere i EU, siger hun til avisen.

I Berlingske beskylder udenrigsordfører for Venstre, Michael Aastrup Jensen, oppositionen for at "lege med ilden", mens DF mener, at man "hælder benzin på det mellemøstlige bål".

Rød regering vil anerkende Palæstina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce