Rød finanslov starter valgkamp


Rød finanslov starter valgkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næste års finanslov er rød. Efter tre døgns intense forhandlinger indgik regeringen i dag en aftale med SF, Enhedslisten og til dels CD om et budget for 2001, som hjælper de svageste for i alt 2,5 mia. kr. Finansloven deler ud til de ældre og de unge, der gøres en del for miljøet, og sygehusene styrkes.

Venstre, de konservative og Kristeligt Folkeparti meldte pas allerede i går, fordi aftalen er for venstredrejet. Alligevel forventer finansminister Mogens Lykketoft (S), at finansloven går igennem Folketinget med et bredt flertal.

- Jeg er sikker på, at over 90 pct. af det, der er aftalt af initiativer, vil blive vedtaget uden modstand i Folketinget. Det her er ikke et spørgsmål om fløjdannelse i dansk politik, siger Mogens Lykketoft.

Finansministeren understreger, at aftalen er økonomisk ansvarlig. Socialdemokratiet og de radikale havde gerne set, at de borgerlige partier havde været med i pakken. Men forhandlingerne har båret præg af, at folketingsvalget nærmer sig. For alle partier er finansloven 2001 derfor optakt til en lang valgkamp. Frem til valget vil de borgerlige bruge finansloven som afsæt til en kritik af regeringen for at være rød og udskrive nye skatter, mens venstrefløjen vil skose Venstre og de konservative for at afslå hjælp til samfundets svageste, forbedre skolerne og styrke sygehusene.

Rød finanslov starter valgkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce