Rød blok henter lidt ind på blå blok


Rød blok henter lidt ind på blå blok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods en lille fremgang til rød blok i ny meningsmåling fra Voxmeter har oppositionen fortsat bedst fat i vælgerne. Blå blok står til 54,6 procent af stemmerne.

Regeringspartierne har sat gang i det nye folketingsår med en bidsk kritik af Venstres økonomiske planer og koordinerede angreb på Dansk Folkeparti ved åbningsdebatten.

Men selvom der er en lille fremgang at spore for rød blok i en ny Voxmeter-måling udarbejdet for Ritzau, så er der meget at indhente, hvis statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal blive på posten efter næste folketingsvalg.

I forhold til for en måned siden er rød blok gået frem med 0,8 procentpoint til 44,8 procent - svarende til 79 mandater.

Blå blok kan derimod mønstre 54,6 procent af stemmerne - svarende til 96 mandater - hvis der var folketingsvalg nu.

I den røde lejr er der en lille fremgang på nogle procentpoint til både Socialdemokraterne, De Radikale og Enhedslisten, mens SF med 5,5 procent af stemmerne ikke har flyttet sig i forhold til for en måned siden.

I den blå blok har der derimod været store forskydninger den seneste måned.

Dansk Folkeparti er gået frem fra 15,1 procent til 16,9 procent, mens Liberal Alliance derimod er faldet kraftigt tilbage fra 6,6 til 4,7 procent.

Også De Konservative mister stemmer. Partiet rykker endnu et skridt tættere på spærregrænsen med en vælgeropbakning på blot 2,9 procent.

Hos Venstre, der i weekenden var samlet til landsmøde i Odense, må man også indkassere en tilbagegang på 0,5 procentpoint.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen kan dog alligevel glæde sig over, at han fortsat har sikker kurs mod statsministerposten, og at Venstre fortsat er Danmarks klart største parti med 30,1 procent af stemmerne.

Voxmeter-målingen baserer sig på telefoninterview med 1037 repræsentativt udvalgte personer på over 18 år i perioden 30. september til 5. oktober. Den maksimale statistiske usikkerhed er på 2,8 procentpoint.

Rød blok henter lidt ind på blå blok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce