Rød blok fastholder føringen


Rød blok fastholder føringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny meningsmåling peger på et regeringsskifte, men Lars Løkke slår Thorning på troværdighed.

Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt ligger fortsat til at indtage posten som statsminister efter et valg.

Det viser en meningsmåling fra Greens Analyseinstitut i dagbladet Børsen mandag.

Partierne i den røde blok kan mønstre et klart flertal med 93 mandater mod 82 mandater til de fire partier, der peger på Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister.

Målingen er foretaget fra mandag til onsdag i sidste uge blandt 1228 vælgere.

Børsens politiske kommentator Michael Kristiansen mener, at det er godt nyt for blå blok, at de ikke går tilbage, selv om de lige har gennemført en reform, der generer mange vælgere:

- Men problemet for Lars Løkke Rasmussen er, at han i forvejen er bagud, og han bliver ikke belønnet for reformen, siger Michael Kristiansen.

- Det er kun De Radikale, der rigtig bliver belønnet, og det kan han ikke bruge til noget, for de peger på Helle Thorning-Schmidt, lyder det fra Michael Kristiansen.

De Radikale får i Greens' undersøgelse 7,9 procent af stemmerne, og det er den højeste tilslutning siden valget i 2007, da partiet fik 5,1 procent.

En samtidig undersøgelse fra Greens viser, at 46 procent af vælgerne foretrækker Helle Thorning-Schmidt som statsminister, mens 44 procent foretrækker Lars Løkke.

Men på spørgsmålene om hvem af de to, der er "mest troværdig" og "bedste garant for en ansvarlig økonomisk politik" er der størst tilslutning til Lars Løkke Rasmussen.

Rød blok fastholder føringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce