Ritt stemmer nej til økonomiaftale

Arkiv - Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (billedet) og medlem af KL's bestyrelse ikke bakke op om aftalen mellem KL's hovedbestyrelse og regeringen.
Foto: Jens Panduro/POLFOTO

Ritt stemmer nej til økonomiaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overborgmester i København og medlem af KL's bestyrelse Ritt Bjerregaard stemmer nej til budgetaftalen for 2009. Hun bakkes op af SF, men skældes ud af Venstre.

Her til morgen accepterede KL's hovedbestyrelse den aftale, som formand Erik Fabrin (V) og Anker Boye (S) har forhandlet hjem. Men i København kan overborgmester Ritt Bjerregaard (S) og medlem af KL's bestyrelse ikke bakke op om aftalen.

- Jeg tager udgangspunkt i den situation, der er i København, og vi løber ind i store problemer på anlægssiden. Vi har skubbet en del byggerier, og dem kan vi ikke få lov til at bygge i 2009, fordi der er loft på udgifterne. Det er beklageligt, for vi har uhumske toiletter, idrætsanlæg og bosteder, der trænger til et eftersyn, siger Ritt Bjerregaard, der dog fastholder, at KL's topforhandlere gjorde det så godt, som de kunne.

Udmeldingen får SF i Københavns Borgerrepræsentation til at klappe i hænderne, mens Venstres leder Pia Allerslev kalder overborgmesterens udmelding signalpolitik

- Nu kører hun endnu engang et uansvarligt friløb. Hun tror, at hun er statsminister i København og laver en markering over for regeringen i stedet for at forholde sig til indholdet af aftalen og dens betydning for københavnerne, siger Allerslev.

Ritt stemmer nej til økonomiaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce