Risi-koen ved golf


Risi-koen ved golf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KANTEN
Det er farligt at være ko. Specielt hvis man går og græsser ved siden af en golfbane.

Det mener i hvert fald Landbo Fyn som i fuldt alvor har indgivet en protest over en planlagt golfbane i Bogense på vegne af ejeren af en nærliggende landbrugsejendom.

I indsigelsen står blandt andet:

"Golfbanen vil give dyrevelfærdsmæssige problemer, idet køer er kendt for at æde store genstande som for eksempel golfbolde, hvilket kan medføre en pinefuld død".

Dansk Golfunionhar aldrig tidligere været præsenteret for problematikken.

- Det var da godt, du startede med at sige, det ikke var for sjov, du spurgte. Nej, jeg har ikke kendskab til nogen køer, der er døde af at spise golfbolde. Jeg har slet ikke hørt om nogen, der har spist én, siger informationschef Jørgen Eneqvist. Han lægger til, at han ikke har forstand på køer, men at kronhjorte tilsyneladende ingen skade tager, idet tusindvis af disse dyr hvert år bevæger sig rundt på golfbanen i Dyrehaven nord for København.

HELLERIKKEveterinærchef K.G. Andersen, Fødevareregion Fyn, har været præsenteret for ulykker forårsaget af golfbolde.

- Men køer æder alt som for eksempel øldåser, som jeg nok vil tro er farligere. En golfbold kan måske sætte sig fast i koens spiserør, men kommer den først ned i koens mave, kan den ikke lave skade. Den er jo rund og har ingen skarpe kanter. Men det er da selvfølgelig uhensigtsmæssigt for en ko at gå rundt med golfbolde i maven, siger han.

Golfbaneplanerne - og indsigelserne - behandles i amtets Trafik- og Miljøudvalg i dag.

Risi-koen ved golf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce