Rigtige mænd vil have ro


Rigtige mænd vil have ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med tusindvis af samtalekøkkener og andre multirum føler danske mænd nu behov for at have deres egen hule

Hvis konen til tider pludrer lige lovligt meget i samtalekøkkenet, og spontanindkøbet af trommesættet til lille Valdemar allerede har vist sig at være en frygtelig dårlig ide, kunne det være, du skulle få dig dit eget værelse.

Sådan tænker mange danske mænd, og i dag har fire ud af 10 mænd mellem 30-50 år indrettet hus eller lejlighed med et decideret herreværelse, fri for feminint islæt og lektiehjælp.

Det viser en undersøgelse foretaget af Dansk Institut for Detailhandel.

Og tendensen overrasker ikke cand. mag. i moderne kultur, Mette Mechlenborg.

- Et rum til manden er noget, der har manglet i hjemmet i en del årtier. Tidligere havde man altid sådan et, hvor mændene trak sig tilbage og røg cigarer og undslap kvindernes lyserøde fims og skovidyl på væggene. Men siden hen har manden kun haft badeværelset som det eneste legale sted, han kunne trække sig tilbage til uden at blive forstyrret, forklarer hun.

Ifølge undersøgelsen ønsker 90 procent af danske mænd sig et herreværelse, og det boom kommer ifølge Mette Mechlenborg som en reaktion på de populære samtalekøkkener.

- Vi har bygget hjemmet op omkring de her kæmpestore multirum som samtalekøkkenet, og vi har slået rigtig mange vægge ned, fordi vi har en ide om, at vi skal være sammen hele tiden i familien. Vi skal lave mad sammen, spise sammen og lave lektier sammen.

- Det bliver altså ét stort rum, hvor alting sker, og der er så meget larm. Og det skaber et behov for andre mindre rum, hvor man kan være sig selv, siger Mette mechlenborg.

Også møbelbutikken Schiang Møbler ApS' direktør, Kim Madsen, kan mærke, mændene i dag har brug for et frirum.

- Idémæssigt er herreværelset populært. Men det er i dag en mere moderniseret udgave, vi ser. Det er nu oftere et sted med et godt fladskærms-tv krydret med et lækkert møbel som det cognacfarvede æg eller en anden italiensk flyderstol, pointerer møbel-direktøren.

Rigtige mænd vil have ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce