Rigsadvokat på gal kurs i sag mod forsvarer


Rigsadvokat på gal kurs i sag mod forsvarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat i kritisk søgelys fik frifundet sin klient for drabsforsøg. Han klager over generel mistænkeliggørelse

Rigsadvokatens opgør med forsvarere, som mistænkes for at yde deres klienter et dårligt forsvar, har fået en mavepuster.

I straffesagen om drab og flere drabsforsøg på Café Louise i København har rigsadvokaten protesteret imod, at to advokater fra samme kontor forsvarede to brødre, som var tiltalt i sagen.

Den ene bror blev forsvaret af Michael Juul Eriksen, der er partner i firmaet Tommy V. Christiansen. Den anden bror var repræsenteret af Andro Vrlic, der er ansat i firmaet.

Over for Højesteret har rigsadvokaten påstået, at der var risiko for en såkaldt interessekonflikt, og at Andro Vrlics klient ville få et ringere forsvar. Derfor skulle Andro Vrlic fjernes.

Men nu er der afsagt dom. Og resultatet er blevet, at Vrlics klient er frifundet for to drabsforsøg og for to tilfælde af grov vold.

Han er kun fundet skyldig i nogle knytnæveslag. Omvendt blev Juul Eriksens klient idømt 16 år for drab og drabsforsøg.

- Jeg har bevist i praksis, at jeg har leveret et godt forsvar. Min klient har fået tre måneders fængsel, men han risikerede otte-ni års fængsel, siger Andro Vrlic.

Hverken byretten eller landsretten har villet efterkomme kravet fra anklagemyndigheden om at afsætte Andro Vrlic som forsvarer i sagen. Men Rigsadvokaten er gået videre til Højesteret med påstanden.

- Efter dommen vil jeg nu opfordre Rigsadvokaten til at opgive sagen i Højesteret om mig. Den giver ikke længere mening, siger Andro Vrlic til Ritzau.

I de seneste måneder har anklagemyndigheden flere steder i landet grebet ind over for tilfælde, hvor forsvarere fra samme kontor har klienter i samme sag.

Hvis der er mistanke om, at tiltalte af den grund risikerer et ringere forsvar, vil anklagerne gå til dommerne for at få fjernet en eller flere advokater.

- Det er en meget generel og teoretisk mistillid, man rejser mod os. Det er som om, man går ud fra, at vi ikke følger reglerne, siger Andro Vrlic.

Højesteret behandler for tiden i alt tre sager om afsættelse af forsvarere. De har principiel betydning. En af dem drejer sig om, at fire forsvarere fra firmaet Tommy V. Christiansen er sat fra bestillingen i en sag, hvor 11 fra bandemiljøet er tiltalt for røveri og vold.

Rigsadvokat på gal kurs i sag mod forsvarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce