Retternes sagsbunker vokser hver dag


Retternes sagsbunker vokser hver dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I første kvartal af 2009 er sagsbunkerne i byretterne vokset med 15.000 sager. Nu skal der gøres noget, mener DF. Venstre erkender problemer.

Sagsbunkerne i byretterne vokser med 5000 sager om måneden. Det svarer til sagsbunken i hver enkelt byret får syv nye sager hver dag - også i weekenderne. Det viser nye tal fra Domstolsstyrelsen over antallet af uafsluttede sager i 1. kvartal af 2009.

Dansk Folkeparti vil nu have et møde med regeringen om de enorme sagspukler, siger partiets retsordfører Peter Skaarup (DF) til Ritzau.

- Vores tålmodighed er ved at være opbrugt. Nu må regeringen se at finde ud af, hvad den vil, og hvad den vil spille ud med, siger han.

Venstres retsordfører Kim Andersen (V) erkender problemet.

- Jeg er indstillet på, at der skal ske noget, og det vil vi tage fat på meget hurtigt.

Ved udgangen af marts lå der 214.873 uafsluttede sager i hos byretterne, og dermed er bunken vokset med 83.578 sager, siden retsreformen trådte i kraft i 2007. På spørgsmålet om, hvorvidt det er udtryk for, at der er noget fundamentalt galt med retsreformen, siger Kim Andersen.

- Jeg tror man må sige, at indkøringen har været forbundet med større vanskeligheder og varet i længere tid end forudset. På lang sigt er jeg faktisk overbevist om, at domstolsreformen er rigtig.

Retterne selv råber på flere ansatte, og det bifalder Peter Skaarup.

- Der er behov for et større antal medarbejdere både på kontorsiden, men også juridisk personale. Hvor mange det drejer sig om, det må vi lade domstolene finde ud af, siger Peter Skaarup.

Retternes sagsbunker vokser hver dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce