Retssikkerheden for tandklager forringes

Retssikkerheden for tandklager forringes
Foto: POLFOTO/Kim Nielsen

Retssikkerheden for tandklager forringes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Din tænders retssikkerhed vil lide et nederlag, når Folketinget tirsdag skal drøfte patientklagesystemet. Det vurderer Forbrugerrådet og Danske Patienter

I fremtiden vil du opleve, at din retssikkerhed bliver forværret, når du klager over din tandlæge.

Det mener Forbrugerrådet og Danske Patienter. De har i fællesskab stilet et brev til Folketingets Sundhedsudvalg, hvor de beskriver deres frygt for fremtidens retssikkerhed, når patienter klager over tandlæger.

- I fremtiden vil de nævn, der vurderer patientens klage, ikke blive repræsenteret nok af lægmænd, altså dem der skal tale patientens sag. I stedet vil der blive en overrepræsentation af tandlæger og regionspolitikere, siger direktøren for Danske Patienter, Morten Freil.

Tandklagesystemet er mange gange blevet kritiseret for uigennemskuelighed. Ifølge Forbrugerrådet og Danske Patienter vil uigennemskueligheden nu få følgeskab af en forværring af patientens retssikkerhed.Retter du en klage til din private tandlæge, skal den først stiles til Regionstandklagenævnet, der vurderer klagen. Ifølge lovforslaget vil der komme en lægmand i dette klagenævn, men det svarer ikke til antallet af faglige repræsentanter.

- Ud over den ene lægmand sidder der henholdsvis tre tandlæger og tre regionspolitikere og vurderer klagen. Denne skævvridning vil forværre patientens retssikkerhed, fordi der ikke er nok til at tale patientens sag, siger afdelingschef i Forbrugerrådet Mette Boye.

Er du uenig i Regionstandklagenævnets udtalelse, skal klagen videre til Landstandklagenævnet. Men også her er forskellen mellem antallet af lægmænd og faglige repræsentanter ikke i patientens favør, mener Morten Friel.

- Der sidder tre tandlæger, tre regionspolitikere, en dommer og får nu tilføjet to lægmænd. Også her er der altså en mangel på personer, der taler patienternes sag, siger Morten Freil.

Ifølge Mette Boye har Folketingets Sundhedsudvalg tilkendegivet, at det om cirka to år vil lave en evaluering af tandklagenævnet. Her håber hun, at antallet af lægmand og regionens rolle vil blive ændret.

Retssikkerheden for tandklager forringes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce