Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn var gidsler hos somaliske pirater i 838 dage. Mandag er deres retssag mod Ekstra Bladet, som de mener førte en groft krænkende dækning af sagen, begyndt.

Knap tre år efter at de to sømænd Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn blev løsladt efter at have tilbragt 838 dage som gidsler hos pirater i Somalia, indledes en retssag, som Søfartens Ledere har rejst, mod Ekstra Bladet. Det sker i Københavns Byret.

De to sømænd mener, at Ekstra Bladet i avisens dækning af sagen har ført en hensynsløs sensationsjournalistik, som har været groft krænkende for deres selvfølelse og ære. Det skriver eb.dk.

Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn mener ifølge Ekstra Bladet blandt andet, at der er blevet offentliggjort private og personfølsomme oplysninger, samt at avisen i deres kampagne "Skal Eddy og Søren rådne op i Somalia?" har været medvirkende årsag til, at de to gidsler sad fanget så længe, som de gjorde.

Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn har hver rejst krav om en godtgørelse på en halv million kroner, som erstatning for de krænkelser, de har været udsat for af Ekstra Bladet.

Ekstra Bladets direktør, Poul Madsen, kræver frifindelse og mener ikke, at avisens artikler har været krænkende. Det skriver Ekstra Bladet.

Han mener, at Ekstra Bladet har hjulpet sømændene med at blive løsladt, og at det vil blive bevist i retten.

Ekstra bladet fik tilbage i 2013 meget hård kritik af Pressenævnet for deres journalistik om gidslerne.

Som betalende abonnent kan du læse meget mere om Eddy Lopez, Søren Lyngbjørn og deres gidseltagning på mitfyn.dk.

Læs mere her: Søren og Eddy kræver en million kr. af Ekstra Bladet
Læs mere her: En sømand vender hjem fra sit længste togt

  • Af:

Mere om emnet

Se alle

Gidsel-rederiet Shipcraft fik overskud

Fynsk gidsel: Vender tilbage til hverdagen

Fynsk gidsel: Vender tilbage til hverdagen

5
- Han lyver: Tv-mand modsiger piratgidsel

- Han lyver: Tv-mand modsiger piratgidsel