Retspsykiatrien udvider for 160 mio. kr. i Middelfart


Retspsykiatrien udvider for 160 mio. kr. i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18 sengepladser bliver til 70 i nye bygninger i løbet af de næste tre år. Hele rets- psykiatrien samles i Middelfart

Når den samlede plan for psykiatrien i Syddanmark skal føres ud i livet formentlig fra begyndelsen af 2009, bliver nye bygninger til retspsykiatrien i Middelfart det første, gravemaskinerne tager fat på.

Det besluttede Regionsrådet på sit møde mandag aften, og dermed går Middelfart fra 18 til 70 sengepladser ved byggeriet på Østre Hougvej - og får hele retspsykiatrien i Syddanmark samlet her.

- Det mest akutte kapacitetsproblem i psykiatrien, som kræver nybyggeri, er retspsykiatrien. Derfor skal udbygningen af retspsykiatrien have topprioritet, sagde Bente Gertz Hansen (S) på mødet.

Hun er formand for det særlige udvalg for psykiatriplanen.

Patienter fylder op

- Som det er i dag, er der så stort pres på den retspsykiatriske funktion, at de retspsykiatriske patienter fylder op på de almene psykiatriske afdelinger. Det betyder, at disse retspsykiatriske patienter i dag ikke får det bedst mulige behandlingstilbud, påpegede Bente Gertz Hansen.

Udbygningen i Middelfart forventes at komme til at koste 160 millioner kroner.

Når byggeriet tidligst kan komme i gang efter årsskiftet, handler det netop om økonomi.

For regeringen tager først senere på året stilling til, hvilke projekter, der skal betænkes med midler fra den 25 millarder kroner store pulje til sygehusbyggeri.

Færdig i 2012

- Men gør de det i efteråret, kan vi komme i gang efter nytår, og så er byggeriet også færdigt 1. januar 2012, siger Torben Kyed Andersen, der er planlægningsmedarbejder i psykiatrien.

Han fortæller, at næste fase bliver at få skitsetegningerne gjort konkrete og at få ændret de lokalplaner, som er nødvendige for byggeriet.

Den del af arbejdet ligger hos Middelfart Kommune.

Det er ikke kun i Middelfart, der skal bygges. Når økonomien er på plads, kommer turen også til Esbjerg og Vejle.

I Esbjerg skal der etableres tre nye sengeafsnit med plads til 41 psykiatriske sengepladser, som afløser for de nuværende pladser i Hviding. Også byggeriet i Esbjerg vil kunne gennemføres i løbet af tre år. Den anslåede udgift til byggeriet er 120 mio. kroner.

Vejle bygger nyt

Det tredje i rækken af nybyggerier i psykiatrien bliver i Vejle, hvor der er planer om at bygge en helt ny afdeling til Vejle Sygehus.

Her skal de nuværende funktioner i Vejle og Kolding slås sammen.

Derudover er det meningen, at den gerontopsykiatriske afdeling, som i dag har hjemme i Middelfart, skal flyttes til Vejle.

Byggeriet i Vejle bliver langt større end de to byggerier i Middelfart og Esbjerg, så anlægsudgifterne bliver også langt større, nemlig cirka 336 millioner kroner.

Retspsykiatrien udvider for 160 mio. kr. i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce