Renoveringspulje slår ikke til

Brødrene Carsten og Flemming Hein bag det nyetablerede og Nyborg-baserede CF Service har specialiseret sig i udskiftning af vinduer og døre, som er den absolutte topscorer blandt de projekter boligejere søger Erhvervs- og Byggestyrelsen om tilskud til.
Foto: Peter Leth-Larsen

Renoveringspulje slår ikke til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal meget mere til, hvis byggebranchen skal på fode igen, mener fagbevægelser. Puljen ventes tømt i løbet af få dage

Hvis byggebranchen skal i gang igen, vil det kræve væsentligt mere end de godt halvanden milliard kroner, der er afsat i renoveringspuljen.

Det vurderer fagforeningsfolk inden for byggebranchen.

- Det er ikke unormalt, at der er stilstand i byggebranchen i det tidlige forår. Men normalt varsler påsken, at det igen er tid til at få bygget carporte, svømmebassiner og udestuer. Det er bare ikke tilfældet i år, pointerer Kaj Nielsen, der er formand for bygningsarbejdernes fagforening på Fyn.

Han langer ud efter renoveringspuljen, som han mener er alt for lille.

- Det er langt fra tilstrækkeligt. Det tonser bare ikke nok. Vi håber på, at der bliver sat mere i gang, for vi har desværre intet at tilbyde de ledige i øjeblikket.

Den vurdering er formanden for foreningen Træ-Industri-Byg, Johnny Skovengaard, enig i.

- Der skal sættes mere massivt ind. Der skal laves en vækstpakke på op mod 16 milliarder kroner, hvis vi skal have folk i jobs, siger han.

Offentlig renovering

De ledige kræfter i byggebranchen kunne sagtens bruges bedre, og det er kommunerne, der skal i sving, mener han.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at vi i vores forbund har 6000 ledige, når de kunne være med til at forbedre skoler, plejehjem og hospitaler.

Og renovering af offentlige institutioner er netop, hvad der skal til, mener den erhvervspolitiske chef for Dansk Byggeri, Torben Liborius.

- Der er en række opgaver, som der ikke har været mandskab nok til at klare, fordi der blev fokuseret på at bygge nyt hele tiden. Nu har byggebranchen tid til at tage de opgaver, der hidtil har stået uløst, forklarer han.
Fakta
- Jeg synes, det er ærgerligt, at vi i vores forbund har 6000 ledige, når de kunne være med til at forbedre skoler, plejehjem og hospitaler.

Langsom sagsbehandling

Den beskæftigelsesmæssige effekt af statens renoveringspulje har vi dog ikke set endnu.

Sagsbehandlerne i Erhvervs- og Byggestyrelsen har på tre uger blot nået at behandle cirka 10.000 af de i alt 106.000 ansøgninger, der er kommet ind. Og kun 8000 borgere har indtil nu fået grønt lys til deres byggeprojekter.

For at sætte lidt mere fut i processen øges antallet af sagsbehandlere derfor nu fra 50 til 75.

- Så forventer vi at kunne behandle cirka 2000 ansøgninger om dagen, siger direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Finn Lauritzen.

Og samtidig varsler han, at det er ved at være sidste chance, hvis man vil komme i betragtning til at få et renoveringstilskud. Puljen på halvanden milliard kroner er tæt på at være brugt op, og fortsætter ansøgningerne med at komme ind i samme tempo som hidtil, vil puljen være tømt om få dage.

Renoveringspulje slår ikke til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce