Rektor på populært gymnasium: - De bedste ambassadører er vores elever

Sct. Knuds Gymnasium kan sagtens nå at blive ramt af, at færre fynboer vil have den røde studenterhue. Det mener rektor Susan Mose, der dog glæder sig over stigende antal ansøgere. Foto: Danske Gymnasier

Rektor på populært gymnasium: - De bedste ambassadører er vores elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sct. Knuds Gymnasium har i denne ombæring fået flere ansøgninger end sidste år. Stik imod det samlede billede på Fyn og som det eneste gymnasium i Odense. Det glæder rektor Susan Mose, der især skyder skylden på de elever, som allerede går på gymnasiet.

Selv om 10 procent færre fynboer har søgt STX i år, har I fået flere ansøgere på Sct. Knuds Gymnasium. Hvad er din reaktion på det?

- Jeg er da glad for, at søgningen til Sct. Knuds Gymnasium stadigvæk er så høj, og at vi ikke har mærket det her fald. Jeg er også meget ydmyg over for den slags, for jeg og vi herude er meget opmærksomme på, at der er nogle udsving i de her tal fra år til år. Derfor skal man passe på med at konkludere, at vi slet ikke bliver ramt af sådan et fald.

- Og så vil jeg sige, at selv om vi aldrig er glade for at sende elever videre til andre steder, så er vi også glade for at kunne hjælpe på den måde. Så vi glæder os over vores egne tal, men vi har også blik for helheden og de andre gymnasier.

De andre gymnasier i Odense er ramt af tilbagegang. Hvorfor tror du, at I undgår det?

- Jeg tror, at vi er lykkedes med vores præsentation af skolen. Og så tror jeg, at de bedste ambassadører vi har, er vores elever, som er glade for at gå på skolen. Det tror jeg også, er tilfældet på de andre skoler, så jeg vil ikke drage en konklusion, der hedder, at vi er bedre end de andre. Det kan lige så godt være, at vi ligger lidt lavere næste år. Men når det er sagt, så er vi inde i nogle gode år, hvor tingene fungerer for os.

Men er der slet ikke noget, som I har været bedre til end de andre?

- Det kan jeg simpelthen ikke sige, for jeg tror, at alle gymnasierne gør sig umage. Vi gør rigtig meget ud af trivsel, og af at lærerteamet spiller en central rolle om den enkelte klasse og så videre. Men det er jeg sikker på, at de også gør de andre steder. Så det er ikke for at være stueren, men jeg tror, at vi gør meget af det samme. Lige nu er vi bare i en periode, hvor vores elever er glade for at gå her, og det bliver ringe i vandet, der spreder sig. Jeg kan ikke pege på noget, hvor vi er fænomenale i forhold til andre.

- Det fylder rigtig meget, når unge mennesker vælger gymnasium. Og det kan variere lidt fra periode til periode, hvor flest cykler hen. Det har vi tilsyneladende held med at udnytte lige nu.

Rektor på populært gymnasium: - De bedste ambassadører er vores elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce