Rektor om OK18-forhandlinger: Vi lader som om alt er, som det skal være

Lone Bjørndal Thomsen følger spændt udviklingen i OK18-forhandlingerne fra sit kontor. Bryder de sammen, har ledelsen en konfliktplan klar. Foto: Vibeke Volder

Rektor om OK18-forhandlinger: Vi lader som om alt er, som det skal være

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Katedralskole er udtaget til strejke, hvis der kommer konflikt. Afgangseksamenerne er udsatte, og derfor er rektor Lone Bjørndal Thomsen glad for, at fristen for forhandlingerne igen er blevet forlænget.

Hvordan mærker I til overenskomstforhandlingerne i det daglige?

- I virkeligheden mærker vi det ikke særlig meget i det daglige. Så længe konflikten ikke er brudt ud, så fortsætter alt jo som sædvanligt. Det eneste, vi har mærket til, er at vi har måttet bruge tid på at lave et konfliktberedskab. Vi har informeret eleverne og medarbejderne om, hvad der skal ske.

- Vi var faktisk glade for udsættelsen af forhandlingerne. Som skole er det rigtig fint for os, at tiden er gået, for det betyder, at eleverne har nået at få rigtig meget undervisning. Det gælder især på de hold, som forbereder sig til eksamen.

Hvad indebærer jeres konfliktberedskab?

- Det er først og fremmest, at vi har lavet en FAQ - altså en oversigt med spørgsmål og svar til elever og lærere. Den er tilgængelig, så snart vi nærmer os en konflikt. Vi svarer så godt, vi kan på en række af de spørgsmål, der måtte dukke op i den forbindelse. Altså: Er skolen lukket, kan man kontakte sin lærer, hvad må man og hvad man må ikke.

- Og så er der noget rent administrativt. Det har ikke så meget med eleverne at gøre, men der er en masse bøvl i den forbindelse.

Hvis en konflikt bryder ud, hvad bliver så den største udfordring for jer?

- Det kommer lidt an på datoen. Men helt umiddelbart er det jo for alle de hold, som skal afslutte fag. Det er selvfølgelig primært 3.g'ere og andetårselever på HF. For dem er det noget rod. Og det er også dem, der stiller flest spørgsmål og er mest spændte på, hvad der kommer til at ske.

Hvordan vil I klare afgangseksamenerne, hvis der kommer en konflikt?

- Det ved vi faktisk ikke rigtig, for så snart det gælder de officielle afgangseksamener, så er det ministeriet, der skal give dessiner. Så er det dem, der fuldstændig bestemmer, hvad der skal ske og hvordan. Også i forhold til karaktergivning og den slags. Vi vil ikke kunne gøre så meget andet end at lytte.

Eksamener plejer at være nøje tilrettelagt. Hvordan er det for dig, at du ikke ved, hvad der kommer til at ske, hvis en konflikt bryder ud?

- Det, vi har måttet gøre, er, at vi har lavet eksamensplanerne, præcis som vi plejer. Vi bliver nødt til at lade som om, at alt er som det plejer. Den dag, vi får andet at vide, må vi forholde os til det, og så må vi lave alt om.

Rektor om OK18-forhandlinger: Vi lader som om alt er, som det skal være

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce